El peixater Jordi Prat, de la parada Foc de Gel del Mercat de Torreblanca, fa una selecció de peixos per a una barbacoa

Els més òptims per a les brases són el salmó, el llàmantol, el llobarro i les gambes

Les barbacoes de peix són una alternativa / Foto: Adobe Stock

Serveis

Publicat el 15/jun/20 per Anabel Pinar

L'estiu ja és aquí i les barbacoes són la gran excusa per reunir-nos amb amics i familiars a l'aire lliure. Per fer-ho més original, enlloc de carn, també es pot posar peix a la graella. La parada Foc de Gel del Mercat de Torreblanca fa una selecció dels peixos més òptims per posar sobre les brases! Per saber si la barbacoa és a punt, el peixater Jordi Prat recomana posar la mà sobre la graella -sense tocar- i aguantar bé cinc segons.

Foc de gel és la peixateria més jove del Mercat de Torreblanca però venen de la família més antiga, Cal Músic / Foto: Cugat Mèdia

Foc de gel és la peixateria més jove del Mercat de Torreblanca però venen de la família més antiga, Cal Músic / Foto: Cugat Mèdia

Salmó
El salmó és un dels peixos més comuns amb un alt contingut en àcids grassos omega 3 / Foto: Cugat Mèdia
El salmó és un dels peixos més comuns amb un alt contingut en àcids grassos omega 3 / Foto: Cugat Mèdia

El salmó és un peix greixós que queda deliciós cuit a la barbacoa. Les brases li donaran un toc caramelitzat molt bo. Es recomana afegir-li a sobre, a posteriori, una picada de menta i oli. La parada compta amb salmó BIO.

Llamàntol
Es recomana comprar el llamàntol viu per assegurar la melositat i el màxim gust de la carn d'aquest peix / Foto: Cugat Mèdia
Es recomana comprar el llamàntol viu per assegurar la melositat i el màxim gust de la carn d'aquest peix / Foto: Cugat Mèdia

El llamàntol és un dels crustacis més ben valorats del mercat. Per fer-lo a la barbacoa és senzill: es talla per la meitat i en vertical i es col·loca a la graella per la part de la crosta. L'únic que s'haurà de trencar per menjar la carn són les potes. Per acompanyar, es recomana sucar-lo amb salsa rosa o amb salsa perrins.

Llobarro, Turbot, Orada i Gall de Sant Pere
Hi ha força varietat de peix per fer a la barbacoa aquest estiu / Foto: Cugat Mèdia
Hi ha força varietat de peix per fer a la barbacoa aquest estiu / Foto: Cugat Mèdia

Són peixos que aguanten molt bé aquest tipus de cocció ja que tenen la carn ferma. Això sí, abans de posar-se en marxa, un truc: millor tenir la graella molt calenta perquè s'hi enganxara la pell del peix i no permetrà que es desfaci. Quan ja estan cuits, es poden pintar amb una picada d'oli, all i julivert o de farigola i romaní.

Sípia
La sípia és un mol·lusc cefalòpode ideal per fer a la barbacoa aquest estiu / Foto: Cugat Mèdia
La sípia és un mol·lusc cefalòpode ideal per fer a la barbacoa aquest estiu

Cal vigilar que la sípia no es cremi, si socarrima quedarà amarga. Quan la pell enlloc de ser translúcida és opaca, cal retirar-la de les brases per servir-la. Amb una picada d'all i julivert quedarà deliciosa!

Gambes
Les gambes són un crustaci imprescindible per a una barbacoa de peix / Foto: Cugat Mèdia
Les gambes són un crustaci imprescindible per a una barbacoa de peix / Foto: Cugat Mèdia

Les gambes s'han de fer molt poqueta estona, un minut per banda i banda i prou. Una vegada estan marcades amb un cop de calor de la barbacoa, s'hi pot afegir una picada d'all, oli i julivert. Boníssimes!