Dimitiri Defranc / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
- Anna González
- | el 13/mai/23
El PACMA es presenta per primera vegada a unes eleccions municipals a Sant Cugat amb l'objectiu d'incorporar l'ecologisme i l'animalisme a totes les àrees de gestió. Això inclou aturar la construcció a Sant Cugat i el seu creixement urbanístic per salvaguardar els espais verds. 'La nostra política és no construir res que destrueixi natura', es compromet l'alcaldable del PACMA, Dimitri Defranc, en l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia, on també repassa el posicionament del partit respecte els grans projectes i problemàtiques de ciutat i aborda les alternatives del partit animalista.
Escolta-ho
Això inclou, assegura Defranc, fer un gir a la planificació urbanística, que "ha seguit l'interès només de les persones i capitalitzar l'espai". Ara proposa un urbanisme "pensant en les persones, el medi ambient i les necessitats del futur". Un exemple és la creació de corredors verds. "No només vivim nosaltres a l'espai, també hi viuen altres animals i hem d'adaptar l'urbanisme".
Per això, el PACMA planteja la necessitat d'un cens de la flora i la fauna local i s'oposen al que consideren només una acció de propaganda de l'equip de govern com és el desenvolupament del barri de Ca n'Ametller. "És inviable fer aquest barri tal com l'han proposat", diu Defranc, qui defensa que cal posar fre la construcció dels grans tenidors a Sant Cugat.
L'altra aposta del partit és fomentar la transparència, "fer més eficient l'administració" i revisar en quins aspectes es pot estalviar. Per exemple, exposa l'alcaldable, en el cartipàs municipal, que actualment "és el més car de la història de Sant Cugat". En aquest sentit, s'obren a revisar quins serveis es poden municipalitzar, cas a cas, o, fins i tot, mancomunar, alhora que descarten incrementar la pressió fiscal.
Entre les inversions que proposa el PACMA, hi ha un refugi d'animals, una proposta que ja es va aprovar en una moció el 2017 però que no s'ha executat, i la creació d'un santuari d'abelles.
Amb tot, Defranc assegura que no pactaran "amb qui destrueixi la natura o no condemni la violència" i només obren aquesta possibilitat a aquells partits disposats a "retrocedir aquesta voràgine de la construcció".
CONEIX MÉS L'ACALDABLE DEL PACMA