AprÒpera celebra el seu cinquè aniversari al 'Molta Comèdia'

El programa fa la prèvia de 'La dona fantasma', de les T de Teatre, que arriba aquest dissabte al Teatre-Auditori

Antoni Lliteres, Eduard Jener i Marc Sala / Foto: Cugat Mèdia

Podcast

Publicat avui, a les 09:00 per Eduard Jener

Marc Sala, tenor i promotor d'AprÒpera, entitat sense ànim de lucre vinculada a la òpera (l'art total, segons deia Richard Wagner), visita el 'Molta Comèdia' per parlar del 5è aniversari de la seva fundació i dels diferents concerts. Les actuacions van començar dissabte passat a la Sala Clavé de La Unió, amb una gala extraordinària amb l'actuació de les sopranos Tina Gorina, Núria Vilà i Ana Sanz, els tenors Marc Sala i Moisés Marín, el baríton Carles Daza, el baix Alejandro López, la violinista Marta Cardona, el violoncel·lista Oriol Amat i el pianista Stanislav Angelov.

Escolta-ho

Uns concerts que segueixen aquesta setmana, divendres i dissabte a les 19 h a l'Aula Magna del Conservatori, amb 'L'elisir d'amore', de Donizetti, semi-escenificada i interpretada per alumnes del Curs Òpera Studio d'AprÒpera i el segon concert de Joves Talents amb la soprano Carmen Larios, Premi del públic 2023, la soprano Ximena Agurto i la pianista Ester Lecha. També passa pel programa el tenor mallorquí Antoni Lliteres, que serà el protagonista del següent concert, 'Tutto Puccini', on actuará amb la soprano Tina Gorina, acompanyats al piano per Stanislav Angelov, on hi haurà àries i duos de les 16 òperes que Giacomo Puccini va compondre. El mateix Lliteres també interpreta Rodolfo, el protagonista principal de 'La Bohème' en alguna de les representacions de la gira que la Fundació Òpera Catalunya va iniciar iniciada aquesta setmana i que passarà per 12 ciutats del país.

El programa també entrevista l'actriu Mamen Duch de la Cia. T de Teatre, una de les protagonistes de 'La dona fantasma' de l'argentí Mariano Tenconi Blanco, traduïda al català per Sergi Belbel, que es representa al Teatre-Auditori aquest dissabte. Una comèdia “delirant i excessiva”. segons l'autor, característiques que confirma l'actriu. L'espectacle inclou quatre monòlegs i acció final conjunta per presentar una sàtira immoral sobre la moral.

En la seva homilia 'Comparacions odioses', Eduard Jener parla de la possibilitat de tenir més òpera a Catalunya, a banda del Liceu de Barcelona i de les gires dels Amics de l'Òpera de Sabadell, fent una comparació amb Àustrìa, país amb 8,9 milions d'habitants i, Catalunya, amb 8.