La cuina internacional és una amenaça per a la gastronomia tradicional catalana?

Nacho Ballesta, director de l'Agència Foodtellers, reflexiona sobre l'equilibri entre la tradició culinària local i les influències internacionals


  • Comparteix:

El ramen és un dels plats de la gastronomia japonesa més coneguts arreu del món / Foto: Pixabay (Van Dang)

El ramen és un dels plats de la gastronomia japonesa més coneguts arreu del món / Foto: Pixabay (Van Dang)

En un món cada cop més globalitzat les fronteres entre diferents gastronomies també es van desdibuixant. A aquest fenòmen, el director de l'Agència de Comunicació Foodtellers, Nacho Ballesta, l'anomena colonialisme gastròmic. En una conversa al magazín 'Faves comptades', l'expert en gastronomia ha reflexionat sobre la influència que té la gastronomia d'arreu del món a la cuina catalana en un any en què Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia, convertint-se en la primera regió europea en rebre aquesta distinció.


Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 h a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.