El 'Faves comptades' es trasllada a La Flama de La Bolera per celebrar els 40 anys de la braseria

Propietaris, clients i proveïdors han protagonitzat la primera part d'aquest programa especial del magazín de Ràdio Sant Cugat


  • Comparteix:

Mamen, Ramon i Mireia Masó, propietaris de La Bolera durant el programa / Foto: Cugat Mèdia

Mamen, Ramon i Mireia Masó, propietaris de La Bolera durant el programa / Foto: Cugat Mèdia

La Flama de La Bolera s'ha convertit aquest divendres en l'estudi del magazín de Ràdio Sant Cugat 'Faves comptades'. Aquest trasllat puntual ha servit per celebrar una efemèride molt especial: el 40è aniversari del restaurant La Bolera. Ramon i Mamen Masó, com a segona generació de propietaris de l'establiment, i una colla de clients fidels han rememorat algunes de les anècdotes viscudes en aquest emblemàtic local santcugatenc.

D'una pista de bitlles amb servei de bar a un restaurant amb capacitat per a 300 comensals. Aquesta ha estat l'evolució de La Bolera que, en aquests 40 anys, ha crescut gràcies a l'adquisició d'un local i un habitatge contigu, i a l'obertura, ja fa cinc anys, de La Flama de La Bolera, "la germana petita" de la braseria original.

Segons han explicat els propietaris, la carta es va anar creant sobre la marxa i a base de les peticions dels jugadors de bitlles, que aprofitaven que el local disposava d'una xemeneia per demanar botifarra a la brasa, hamburgueses o el que els hi vingués de gust segons el dia. "Durant uns anys vam compaginar la part de les bitlles amb el restaurant, però, finalment, el menjar va guanyar a les bitlles i vam tapar les pistes definitivament", ha explicat Masó al programa.

Pel que fa a la clau de l'èxit del negoci, els germans consideren que el fet de "ser-hi" marca la diferència.

Les anècdotes de la clientela

Alguns dels primers clients de l'establiment, Miquel Rams, Sisco Vila, Carles Munuera, Josep Martínez, Lluís Corretja, Jordi Muñoz i Josep Maria Félez, així com el proveïdor de carn de la braseria, Ángel Valero, del Sagarra, han protagonitzat dues tertúlies per rememorar alguns dels moments més especials que han viscut a La Bolera.

Munuera, per exemple, ha explicat que ja ha celebrat a l'emblemàtica braseria les noces de plata (25 anys) i les noces d'or (50 anys). Corretja ha assegurat que és el lloc on portar a la gent "si vols quedar bé" i Vila ha recordat com s'empipava el pare Masó quan li donaven pressa. La rivalitat entre els jugadors de bitlles també s'ha fet palesa amb l'afirmació de Rams: "Qui jugava amb mi de parella, sempre guanyava", ha dit.

Les albergínies i les carxofes a la brasa són els plats estrella que aquesta experimentada clientela ha destacat de La Bolera.

Novetats de Cugat Mèdia

A la segona part del programa, la directora de Cugat Mèdia, Cristina Mur, ha avançat algunes de les novetats del mitjà local per a aquest curs. Una nova web, un canvi d'imatge i noves produccions audiovisuals i radiofòniques són alguns dels projectes que ha mencionat la directora.




Ramon Masó

Durant un temps combinàvem les bitlles amb el restaurant, però amb el temps va guanyar el menjar



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.