
Les barbacoes de peix són una alternativa / Foto: Adobe Stock

Foc de gel és la peixateria més jove del Mercat de Torreblanca però venen de la família més antiga, Cal Músic / Foto: Cugat Mèdia
Salmó

El salmó és un dels peixos més comuns amb un alt contingut en àcids grassos omega 3 / Foto: Cugat Mèdia
El salmó és un peix greixós que queda deliciós cuit a la barbacoa. Les brases li donaran un toc caramelitzat molt bo. Es recomana afegir-li a sobre, a posteriori, una picada de menta i oli. La parada compta amb salmó BIO.
Llamàntol

Es recomana comprar el llamàntol viu per assegurar la melositat i el màxim gust de la carn d'aquest peix / Foto: Cugat Mèdia
El llamàntol és un dels crustacis més ben valorats del mercat. Per fer-lo a la barbacoa és senzill: es talla per la meitat i en vertical i es col·loca a la graella per la part de la crosta. L'únic que s'haurà de trencar per menjar la carn són les potes. Per acompanyar, es recomana sucar-lo amb salsa rosa o amb salsa perrins.
Llobarro, Turbot, Orada i Gall de Sant Pere

Hi ha força varietat de peix per fer a la barbacoa aquest estiu / Foto: Cugat Mèdia
Són peixos que aguanten molt bé aquest tipus de cocció ja que tenen la carn ferma. Això sí, abans de posar-se en marxa, un truc: millor tenir la graella molt calenta perquè s'hi enganxara la pell del peix i no permetrà que es desfaci. Quan ja estan cuits, es poden pintar amb una picada d'oli, all i julivert o de farigola i romaní.
Sípia

La sípia és un mol·lusc cefalòpode ideal per fer a la barbacoa aquest estiu
Cal vigilar que la sípia no es cremi, si socarrima quedarà amarga. Quan la pell enlloc de ser translúcida és opaca, cal retirar-la de les brases per servir-la. Amb una picada d'all i julivert quedarà deliciosa!
Gambes

Les gambes són un crustaci imprescindible per a una barbacoa de peix / Foto: Cugat Mèdia
Les gambes s'han de fer molt poqueta estona, un minut per banda i banda i prou. Una vegada estan marcades amb un cop de calor de la barbacoa, s'hi pot afegir una picada d'all, oli i julivert. Boníssimes!
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.