El metrònom del derbi SantCu-Junior

Joan Garcia Manzana


Publicat: el 11/mar/14
Opinió d'esports | Columnes

El derbi futbolístic de la ciutat, SantCu-Junior, arriba novament amb el partit de tornada al grup 3 de Segona Catalana. Dos estils de joc ben diferents. L'aposta de cada tècnic és clara i evident.

Escolta-ho

L'equip local, el SantCu, té l'estratègia i el seu joc directe com les principals armes ofensives. Un conjunt que entrena un jove tècnic, Camilo Speranza, que continua buscant la tecla adient per millorar els resultats. La metamorfosi de la plantilla ha estat constant amb 37 jugadors que fins al moment han format part del club. Tot i aquest fet, l'aposta d'Speranza té una columna vertebral formada per la contundència de la parella de centrals Quim Ruiz i Roger Soler, un mig del camp on han passat molts jugadors i no hi ha cap que trobi regularitat i a la punta de l'atac Marcelo Villegas que amb 8 gols s'ha convertit en el referent ofensiu.

El Junior té un estil de joc molt vistós per a l'espectador amb una aposta clara pel bon tracte amb la pilota i de joc combinatiu. Aquest model té molt a veure amb els jugadors del mig del camp Arnau Rión, Sergi Venegas o Joan Suriol. L'entrenador Paco Carballo és un tècnic experimentat que vol que la pilota sigui protagonista encara que això comporti molts riscos.

Com arriben els dos equips?

El Junior és quart i a sis punts de la promoció d'ascens a Primera Catalana. Els santcugatencs sumen cinc jornades sense perdre i arriben en un bon estat de forma, però amb una peça clau, la bruixola del joc, Arnau Rion, sancionat. El SantCu ocupa la mitja taula, però conscient que tampoc val a badar perquè el descens està a 7 punts.

El partit d'anada acabava amb un vibrant empat a 4. Cal dir que el SantCu arribava al descans amb 1 a 4. Un plantejament brillant de Camilo Speranza amb una pressió asfixiant a la sortida de pilota del Junior que deixava sense oxigen els blau-i-negres. A la segona part els locals es van retrobar amb la seva milllor amiga, la pilota, per empatar el partit.

Què podem esperar el diumenge?

Pronostico, em mullo, un partit amb pocs gols i molt respecte. Un Junior que no variarà el seu estil de joc. Mai ho ha fet aquesta temporada. Carballo adapta jugadors a noves posicions per seguir tractant bé la pilota. Veurem el Junior de sempre.

I el SantCu? El SantCu crec que optarà per esperar junts i replegats i sortir al contraatac. També esperarà cada jugada d'estratègia per treure rendiment. Crec que després del partit d'anada, Speranza buscarà una fórmula equilibrada ni pressionar massa a dalt ni tancar-se al darrere.

Espero que sigui un derbi ple d'esportivitat, amb una ZEM Jaume Tubau plena i dos equips disposats a guanyar.

Molta sort SantCu. Molta sort Junior.