Preguntes, objectius i desitjos

Alfons Serrano


Publicat: el 16/set/13
Opinió d'esports | Columnes

Després d'unes merescudes vacances d'estiu tornem a la disciplina d'horaris, a fixar nous objectius, i a l'esforç del dia a dia. A l'esport, com a la vida mateixa, necessitem agafar aire i carregar piles, per després poder donar el millor de nosaltres mateixos i no ser espectadors passius del temps que transcorre.

Com a pare, aquesta temporada vull que gaudim dels partits setmanals, entenent que cada partit és una festa per nosaltres a la graderia. També vull que els nostres fills desenvolupin les seves qualitats dintre i fora del camp amb respecte per l'adversari i que, a més a més, es diverteixin.

L'esport en general i el futbol en particular és una bona eina per formar persones en els valors de l'esforç, la salut, el respecte i la generositat per tal de millorar a nivell personal i col·lectiu. Té sentit guanyar a qualsevol preu? És lícit en el futbol base fixar la victòria com a primer objectiu?

Al Junior creiem que l'esport hauria de ser bàsicament amateur. Els interessos econòmics desvirtuen en part els objectius principals de l'esport. Això és encara més evident en el futbol base. Té sentit aquesta lluita entre clubs per fitxar jugadors molt joves, quasi nens, incrementant unes expectatives que segurament no es podran complir?

I després de l'etapa de futbol base, canvien els objectius? És important continuar-hi? Aquesta eina és igualment positiva al llarg de tota la nostra vida, si s'adequa a l'edat i condicions físiques de cada moment. Al Junior ens fa molta il·lusió que, a més de l'Amateur A, l'Amateur B també hagi engegat amb energia i amb gent dels nostres equips inferiors. D'aquesta manera s'ofereix una continuïtat per aquells jugadors del club que així ho desitgin. Posteriorment podran incorporar-se a l'equip de veterans, on la component lúdica és la fonamental.

Finalment, el futbol té també una funció social, de relació entre persones que comparteixen un mateix objectiu i que entenen que fent pinya serà més fàcil assolir-lo. Per això, és imprescindible una bona comunicació interna i externa, que ens ajudi a ser més oberts i permeables. En aquest sentit, el nostre blog, l'ús de les xarxes socials i una col·laboració activa amb els mitjans de comunicació locals, de ben segur que ens ajudarà.

Preguntes, objectius, desitjos...
Tenim tota una temporada per endavant per aprendre, gaudir i aconseguir-los.

Molta sort a tothom!



ALFONS SERRANO és membre de la Comissió de futbol del Junior FC