Neymar

Jesus Galindo


Publicat: el 29/mai/13
Opinió d'esports | Columnes

El Barça ha fet un gran fitxatge amb Neymar. Diuen que el més car de la història del club, però encara queda lluny d'aquella inversió del president del Reial Madrid pagant 94 milions d'euros per Cristiano Ronaldo i 60, gairebé impossibles d'amortitzar, per Kaká. Des de Madrid inflen els números que ha pagat el Barça per amagar el fracàs de no haver-lo pogut fitxar. Des de Barcelona, probablement, es desinfla la quantitat real que s'ha pagat (que crec que tothom desconeix). Penso que haurà estat una quantitat intermitja, propera als 50 milions d'euros, més impostos. Un jugador car? Segur que sí, però també un fitxatge rendible.

En el moment de crisi que estem vivint, pagar aquestes quantitats desorbitades per un jugador pot semblar una bestiesa. No falta raó i es faria bé de limitar 'oficialment' les despeses futbolístiques. Però tothom ha de veure que a nivell de club (empresa) es una inversió segura. El Barça li cedeix al jugador el 100% dels drets d'imatge, com a part del pagament, però tenir aquest jugador al club li pot reportar uns ingressos addicionals al Barça molt importants de marques que es poden acostar al club i de venda de merxandatge.

Tot el que fa referència als números és discutible, però el que jo no discutiria és la inversió esportiva del seu fitxatge. Els que critiquen la seva individualitat i tenen por d'un enfrontament d'egos amb Lionel Messi, jo els diria que s'equivoquen. Neymar i el seu joc és totalmente complementari amb el de Messi. No ens quedem només amb les imatges dels gols de Neymar on es veu la seva individualitat. Veiem partits sencers de Neymar i veurem un jugador d'equip, que busca i juga amb el company i que a més a més té aquella capacitat de desbordar al rival, que tant trobem a faltar en el Barça i que ara només aporta Messi. Neymar juga amb l'equip, però quan veu l'oportunitat d'escapar-se cap a la porteria rival, cap allà hi va.

El tàndem Neymar-Messi s'entendrà i ens farà gaudir de gols, molt bon futbol i èxits. No ho dubteu.


JESÚS GALINDO és periodista de Mundo Deportivo