Nou Camp Nou o remodelació

Jesus Galindo


Publicat: el 4/oct/12
Opinió d'esports | Columnes

L'assemblea de compromisaris del Barça del 22 de setembre va aprovar que es farà un referèndum per decidir si es construeix un nou Camp Nou o es fa una remodelació a fons de les instal·lacions actuals. Que quan arribi el moment siguin els socis els qui decideixin què cal fer em sembla una bona notícia. Però quan arribi el dia de decidir, els socis han de ser molt conscients del que fan.

Escolta-ho

La construcció d'un nou Camp Nou pot suposar una hipoteca massa gran que obligui el club a frenar les inversions esportives per tal d'equilibrar pressupostos. La Junta del Barça promet números clars i una inversió mínima de 600 milions d'euros, que segurament es dispararia com passa amb tota obra nova. El camp es traslladaria a la Zona Universitària i a l'actual espai del Camp Nou es faria un 'pelotazo', al més pur estil de Florentino Pérez.
Jo penso que la remodelació seria una via més coherent. El cost quedaria en la meitat o menys, uns 300 milions d'euros, i hi ha l'espai suficient per convertir l'estadi en el millor d'Europa, modernitzant-lo per dins i canviant la seva imatge per fora, així com dotar el seu entorn d'infraestructures que rendabilitzin la inversió realitzada i que esdevinguin una nova font d'ingressos per al club. Jo aposto per la remodelació. Menys costosa, mantindria la identitat del Camp Nou i el resultat podria ser tan bo com el d'una construcció nova.


JESÚS GALINDO és cap de secció de futbol de 'Mundo Deportivo'