Què quedarà d'aquest boom?

Xavi Requeno


Publicat: el 26/abr/21
Opinió d'esports | Columnes

Ara fa justament un any, quan es va anunciar el pla de desconfinament gradual i vam poder sortir al carrer a fer pràctica esportiva en horaris determinats, es va produir un 'boom' que mai s'ha vist fins ara. Una multitud incalculable de persones van ocupar els carrers, camins, parcs, vies verdes i carreteres locals, corrent, caminant, trotant, en bici, amb bastons, saltant..., com si no hi hagués un dia de demà.

A mi em semblava com una pel·lícula de zombis. Es produïa aquest fenomen, per quedar després els carrers deserts amb el toc de queda.

Va ser quan es va girar feina als serveis de traumatologia, no es podia trobar una bicicleta a cap botiga i molta gent descobria què és això de fer activitat física.

Tenim un entorn fantàstic per gaudir en aquesta "voràgine", el Parc de Collserola.

Molt tensat ja per l'increment progressiu de l'ús, ha passat dels 5.000.000 d'usuaris el 2019 a 6.300.000 al darrer any, un augment de més del 20%, una autèntica barbaritat.

La gran contradicció, situació en la qual estem instal·lats darrerament, és que les instal·lacions esportives de pràctica interior conegudes com centres de fitness, estan patint la pitjor situació que es podrien imaginar amb l'aplicació de les mesures anti-covid.

Aquests equipaments, que han sigut fins ara la referència d'un estil de vida saludable, estan tocats de mort amb una
pèrdua de quasi un 50% d'abonats de mitjana.

L'activitat física ens proporciona salut i alleuja les tensions emocionals, com deia el meu pare, "no descobrirem ara la sopa d'all" i, és per això, que les autoritats sanitàries han d'entendre el paper d'aquest sector i dels centres de fitness com a part de la solució.

Però mentrestant seguim vivint aquest "boom" i els professionals del sector ens preguntem si aquest determinarà un nou canvi de model en com ha de ser la pràctica esportiva en el futur.

XAVI REQUENO és gerent de Teampartners