Nit màgica

Miquel Herrada

Miquel Herrada


Publicat: el 4/jul/12
Opinió| Columnes

Divendres passat, en plena Festa Major, vam viure una nit màgica a la plaça de Can Quitèria. 30 anys de música santcugatenca es van donar cita en el concert organitzat per Cugat.cat per commemorar les tres dècades d'existència del mitjà de comunicació municipal.

Escolta-ho

Va obrir la nit Nan Mercader i els seus Spessa Salsa: altíssima qualitat musical en un concert que es va fer curt i que va posar a ballar a petits i grans, en una plaça que tenia aquell aspecte entranyable de les festes majors dels pobles on no hi ha diferències generacionals i tothom celebra conjuntament l'arribada de l'estiu.

A continuació, l'explosió energètica dels joves d'Everest, guanyadors del Mou-te 2012, que van posar ritme i força a la nit. Tenen un futur brillant, aquests nois!

Va prendre el relleu la mítica banda santcugatenca Els Nois de la Mare, uns mestres de l'animació de públics, que van demostrar ofici i en pocs minuts van ser capaços de posar dempeus tota la plaça. Nostàlgia i bon humor.

Després va pujar a l'escenari Raúl Pulido, passió en carn viva, homenatjant la contracultural Banda Trapera del Río. Concert amb sorpresa: Pulido va convidar a l'escenari al mític 'Morfi Grey', que va recuperar el primer tema punk en català de la història: 'Ciutat Podrida'. Un moment inoblidable.

Va arribar el torn dels Shitting Milks, junts de nou especialment per a l'ocasió, que van repassar els seus èxits i van demostrar que encara tenen molts seguidors a la ciutat. Qui sap si d'aquesta actuació en sortirà un nou projecte conjunt? Tant de bo!

La nit va acabar amb un resum perfecte del panorama hip-hop santcugatenc, molt ric des de fa una pila d'anys, amb pioners com FF, Qiman & KDÖ i El Gremio. Gent amb molt d'ofici i molta carretera que segueixen al peu del canó.

La marató de concerts, de cinc hores de durada, es va fer curta. N'hauríem d'organitzar moltes més per visualitzar la riquesa de l'escena musical a la nostra ciutat. En temps de crisi total com els que vivim, val la pena pensar que tenim un patrimoni intangible que, com a col·lectivitat, ens fa sentir-nos més vius.

MIQUEL HERRADA és periodista i director de Cugat.cat