Can Llobet per fascicles


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez

Portaveu de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Can Llobet ens sembla un espai paradigmàtic de com funciona Sant Cugat fora del Centre. És un poti-poti d'infraestructures fruit d'una deixadesa perllongada del barri de la Floresta que s'ha construït a cop de pressupostos participatius, on els veïns i veïnes han d'escollir entre diverses opcions quins equipaments volen i quins no al seu barri.

I és que no pot ser que un barri que fa anys que té unes infraestructures deficitàries funcioni a cop de pressupostos participatius. Participació ciutadana sí, però el Govern té l'obligació de mantenir els equipaments i de dotar els barris dels serveis bàsics, que inclouen els culturals i esportius.

I dic que Can Llobet és paradigmàtic d'aquesta situació és perquè hi ha unes taules de pícnic, una tirolina, una piscina, un poliesportiu, un circuit de BMX i l'skatepark que ara es vol ampliar. Tot això en un espai en què no es pot estar ni a les hores centrals durant l'estiu, perquè no hi ha ombra; ni a la nit, que no ni hi ha il·luminació. Tot això sense esmentar que falta cobrir la piscina municipal ni de l'estat de l'edifici i pati de l'escola bressol.

En breu disposarem d'un pla estratègic per Can Llobet on segurament no constarà ni un calendari ni un pressupost i on únicament es fixa un full de ruta que ningú ens assegura que no quedi en paper mullat. Cal que, per un cop, el govern posi l'atenció fora del nucli urbà i arreglin els desgavells que existeixen fora del Centre.

Per acabar. Participació ciutadana sí, però també cal posar la prioritat de govern. Cal treballar per espais d'oci, esport i equipaments dignes a tota la ciutat, que no ho hagin de guanyar els veïns i veïnes amb pressupostos participatius. Fa massa temps que la prioritat no està als barris com la Floresta, on les coses es guanyen a pedaços i no dins una estratègia de ciutat.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu del grup municipal de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.