Reagrupament a Sant Cugat

Victor Alexandre


Publicat: el 15/gen/10
Opinió| Columnes

La notícia del sopar que Reagrupament celebrarà ben aviat a Sant Cugat em recorda que no vaig dir res sobre l'acte que aquesta mateixa entitat va celebrar el passat mes de novembre coincidint amb la Festa de Tardor. Reagrupament, com sabem, és una entitat que, si tot va com ha d'anar, es convertirà en força política amb representació al Parlament després de les properes eleccions. I els seus principis, insubornablement independentistes, els va expressar aquell dia Joan Carretero en un discurs reflexiu sobre el moment polític que viu el nostre país.

Escolta-ho

Concretament va dir que “qualsevol persona que mediti seriosament sobre Catalunya i el seu futur ha de tenir clar que aquest futur com a nació passa per tenir un Estat propi. En aquests moments de la història ha quedat clar que el nostre reconeixement nacional dins Espanya és impossible. Com també és impossible tenir-hi un finançament adequat o un reconeixement lingüístic i cultural”.
Té raó, Carretero. Per això no és gens estrany que els actes que està portant a terme Reagrupament arreu del país siguin un èxit de públic, entre altres coses perquè mai com ara no hi havia hagut una consciència tan clara que el futur de Catalunya passa inevitablement per la independència. La victòria esplèndida del “sí” en els 168 municipis on fins ara s'han celebrat consultes populars és força il·lustrativa en aquest sentit. I és que el país és víctima d'una asfíxia econòmica produïda per la incapacitat que té de gestionar els seus propis recursos i per l'espoli que pateix, un espoli que arriba als 22.000 milions d'euros anuals. En definitiva, la negativa espanyola -governi el PP o governi el PSOE- a reconèixer els drets nacionals de Catalunya ens ha deixat sense horitzó i ha convertit el nostre país en una simple comunitat autònoma de règim comú d'acord amb el projecte d'Estat elaborat per populars i socialistes per tal de convertir Catalunya en la perifèria de Madrid. Ara, per tant, ha arribat el moment d'escollir entre ser catalanocèntrics o ser perifèrics. D'això s'en diu, senzillament, dret a decidir.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat