Un nou fill

Jordi Guirado


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió| Columnes

Dijous passat va néixer el meu tercer fill. No es troba bé i l'han d'ajudar a respirar amb una màquina que tenen a l'UCI de nounats de l'hospital. Està molt ben atès per unes infermeres molt bones i molt maques i envoltat d'àngels que vetllen per ell des del cel en tot moment; en tot cas, hem començat a pregar per donar gràcies a Déu per aquest nou regal i perquè l'Esperit Sant m'il·lumini a mi per poder-lo ajudar a créixer, també, sa d'ànima.

Perquè el naixement d'un fill és molt més que l'arribada d'una nova vida; és un alè d'esperança en el futur des de l'orgull de la nostra tradició i l'herència del nostre passat. En una època en què sembla que tot es posa en dubte i tot es relativitza, l'arribada d'un infant ens recorda el que és essencial i irrenunciable per aconseguir un món digne i millor: la família, les virtuts i el respecte pels pilars que sustenten la nostra civilització.

La tasca dels pares no és fàcil, però és noble i molt bonica. Hem d'esforçar-nos a guiar els fills perquè esdevinguin adults de caràcter sòlid, capaços de contribuir al bé comú i dignes dels valors heretats dels nostres avantpassats.

En una societat que sovint pretén viure sense mirar enrere, hem de recordar que no podem reduir l'educació, ni de lluny, a l'aspecte acadèmic. Educar els fills és una carrera de fons, una llarga marató d'anys i d'obstacles de tota mena que ens trobarem en el procés d'aprenentatge de les virtuts que volem transmetre'ls: la fe, l'esperança, la caritat, la fortalesa, la prudència, la justícia, la temprança...

La família és el pilar que no pot fallar, el nen necessita un pare i una mare, uns referents òptims des de la calidesa de la vida familiar on aprenguin a valorar la dignitat de cada vida humana, a respectar els altres i a assumir la responsabilitat personal.

Celebro, doncs, aquesta nova vida que comença i que no em pertany. Agraeixo a Déu haver-me confiat l'encàrrec de cuidar-lo fins que sigui prou fort i valent per caminar sol el seu trajecte de vida; assumeixo un cop més el compromís de vetllar pel seu benestar, pel seu desenvolupament i perquè amb les seves obres contribueixi a fer un món millor i fer més feliços als qui l'envoltin.

Benvingut al nostre món, Santi.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox