Agraïment amb preocupació... o millor alerta

Robert Savé

Robert Savé


Publicat: diumenge
Opinió| Columnes

El passat dia 25 de juny vaig estar convidat per participar en la Tertúlia Ciutadana de Cugat Mèdia, en la que hi érem Jordi Pascual, periodista d'El Cugatenc; Víctor Alexandre, periodista i escriptor, Roser Casamitjana, activista d'En Comú Podem i jo mateix, Robert Savé, veí de Mira-sol, de 70 anys des d'avui mateix, membre del Consell de Ciutat de Sant Cugat i simpatitzant de la CUP (número 11 en les darreres llistes municipals).

La tertúlia com sempre em va resultar interessant i enriquidora, pel que es deia, com es deia i debatia. Vaig aprendre coses i vaig conèixer altres maneres d'entendre-les. Vaig sortir content i agraït, i ho continuo estant.

Però al cap de poques hores una persona, sense identificació, ja que es manifesta en X per una bandera i un nom en clau, va dir que el programa va promoure una tertúlia avorrida, i per això vull agrair-li la seva opinió, que ben segur mostra interès pel programa, i ajuda a plantejar una potencial millora, en la part que em correspon.

Tanmateix, no va acabar aquí el seu comentari, referint-se a la tertúlia com pròpia d'un poblet de 500 habitants, sense explicar tenint en compte què, i si coneix el nombre de micropobles amb emissora de ràdio, que hi ha a Catalunya.

Va continuar preguntant si Cugat Mèdia no tenia col·laboradors més joves, amb alegria, que aportin més intensitat, generant entreteniment i transversalitat, ja que s'està en l'any 2024; més quan és un mitjà públic que paguen tots els santcugatencs, i per això ha de ser transversal, on hi hagi diverses opinions, no tan sols les fetes des d'una ideologia.

La qual cosa mostra, que amb el nom en clau pot amagar la seva identitat, però no la seva personalitat.

En els comentaris afloren grans i greus deficiències, malauradament presents encara en la societat, en ple segle XXI en el Primer Món, respecte de temes com l'edat de les persones, que és simplement un estadi de la vida, que com es pot veure, per les seves paraules només dona lloc a avorriment, dels qui no escolten el que desitgen, bé perquè els agrada autoafirmar-se mitjançant la repetició d'una lletania, bé perquè no hi ha capacitat per entendre altres opinions, tot el qual impedeix acceptar els comentaris, no per ofensius, sinó per buits.

Per acabar de reblar el clau, conclou que com que és una emissora pública, pagada per tots els santcugatencs, grup del qual va excloure'ns sense cap coneixement de causa, ha de mostrar altres ideologies. Sense especificar quines altres, tot i que pel to s'intueixen.

Precisament perquè és un mitjà públic, poden, millor encara han d'aparèixer el màxim ventall d'opinions democràtiques, no ofensives i amb contrastat nivell d'objectivitat, des de la subjectivitat de les persones.

Reitero l'agraïment per l'interès mostrat i la crítica vers la tertúlia, ja que és un estímul de millora, però lamento i em preocupen molt les consideracions vers persones, ideologies i mitjans/béns públics, que va expressar.

Hi té dret, però ho sento per la societat, ja que el menysteniment de persones i idees, pot estar ben segur, no és bo per la convivència i l'estructuració d'un bon futur per Sant Cugat.

El que m'ha promogut l'edat i l'entorn, és conèixer moltes coses, idees i persones, que m'ha convertit en un ciutadà que vol viure en justícia, llibertat i equitat amb totes i tots els altres d'ara, desitjant i tractant de contribuir a un futur millor per a tothom, arreu.

ROBERT SAVÉ és membre del Consell de Ciutat