Un relleu per a la llibreria Xamfrà


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 14/juny
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Em sap molt de greu que plegui la llibreria-papereria Xamfrà. És una mala notícia. Situada a la rambla del Celler, 97, és una de les botigues més arrelades del carrer. L'establiment té quaranta-cinc anys d'existència i en fa divuit que la Gemma Rico i l'Àlvar Masllorens se'n van fer càrrec, però ja fa molt de temps que és tan sols la Gemma qui el comanda i li resulta molt difícil compatibilitzar dues feines.

I per què dues feines? Doncs perquè els nous hàbits de compra, especialment via Amazon, fan molt de mal al comerç tradicional. En fan tant, que la Gemma només obre al matí per poder treballar a la tarda al Condis de Valldoreix i arribar a fi de mes. Jo en sóc client des de sempre i, com que està especialitzada en infants, tot sovint hi compro coses per als meus néts. Em confesso enamorat de les botigues de barri, crec que són l'element que dóna entitat a una ciutat. Per això vaig incorporar la llibreria Xamfrà a les pàgines de la novel·la "Els amants de la rambla del Celler", perquè és un element indestriable d'aquell carrer.

L'aparador de la llibreria-papereria Xamfrà

L'aparador de la llibreria-papereria Xamfrà / Foto: Víctor Alexandre

Només per veure la cura detallista amb què la Gemma embolica els articles que són per regalar, ja és un plaer comprar-hi. Amb el gust que hi posa, fa que la cosa més insignificant sembli un regal valuós. Malauradament, aquesta manera de fer sembla condemnada a l'extinció i no li serà fàcil aconseguir un traspàs que en garanteixi la continuïtat. Em pregunto si som conscients de l'empobriment que suposen la mort del petit comerç i la deshumanització del consum.


VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.