Allò que el Partit Socialista no vol recordar


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 30/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després que el senyor Pere Soler, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat, fes una colla d'articles en pocs dies dient que l'independentisme ha estat derrotat, que el Procés s'ha acabat i que el PSOE és el gran triomfador de tots els comicis que es fan i es desfan, jo vaig dedicar-li una columna per posar en evidència la ridiculesa d'aquestes absurdes proclames que revelen la profunda enveja que provoquen en el Partit Socialista, les reiterades i creixents victòries de l'independentisme.

De fet, n'hi ha prou de mirar els minsos resultats que van obtenir el PSOE i el seu partit germà Ciudadanos en les darreres eleccions a Sant Cugat per veure que només un pacte antinatura (ERC-PSOE-CUP) ha permès que el Partit Socialista estigui en el govern municipal. Antinatura, perquè cap força veritablement independentista no pot governar mai un municipi del bracet d'un partit nacionalista espanyol; i antinatura de nou, perquè cal molta ceguesa per qualificar d'esquerres el PSOE, un partit monàrquic, que encobreix les vergonyes de la corona espanyola, enemic dels refugiats i que dóna un tracte infrahumà als immigrants que tanca en els centres d'internament. D'esquerres? Quina barra! A l'esquerra de Vox, PP i Ciudadanos, potser sí. Però d'esquerres?

Doncs bé, només aquest pacte antinatura a Sant Cugat ha permès que el PSOE sigui avui al govern municipal de Sant Cugat. Només això. I és que el panorama polític del PSOE no pot ser més desolador. Només cal mirar les ínfules que brandava Salvador Illa abans de les eleccions i el galdós paper de figurant que Catalunya li ha atorgat al Parlament: cap de l'oposició. I quina és aquesta oposició? Doncs el búnquer ultranacionalista espanyol format per PSOE-Vox-Ciudadanos-PP. Renoi, quin quartet: el gran referent del règim de Turquia.

Al senyor Soler no li agrada que li retreguin les fotografies en què es veu el seu partit i els seus líders manifestant-se contra els drets nacionals de Catalunya al costat de les sigles més franquistes del ventall polític espanyol. És clar, voldrien prohibir les fotografies. Doncs em temo que encara l'incomodaran més les fotos en què es veuen les entendridores abraçades entre els dirigents del PSOE i Rafael Vera i José Barrionuevo, dirigents vinculats a la banda terrorista GAL, creada pel govern espanyol del PSOE. Vint-i-nou víctimes mortals, per posar-hi xifres. Són fotos que repugnen, només de mirar-les, però són fotos per a la història que diuen què és el PSOE i quina ideologia ultranacionalista s'amaga darrere les desvergonyides mentides que proclama dia rere dia Pedro Sánchez.

No cal dir que el senyor Pere Soler no formava part d'aquella trama ni res de semblant. Per descomptat que no, perquè el que fa la cúpula d'un partit és responsabilitat de la cúpula d'aquell partit amb noms i cognoms. De ningú més. Però cap cúpula no pot fer i desfer lliurement sense l'aquiescència o el silenci còmplice dels seus militants. Heus aquí la diferència entre "culpabilitat" i "responsabilitat". El sentit comú diu que si el partit en el qual milites comet actes d'extrema vilesa moral, com la creació de la banda terrorista GAL, tu no pots continuar militant-hi ni un segon més. El sol fet de saber que qui calla consent, ja avergonyiria els teus principis i et donaries de baixa.

En fi, deixem-ho aquí. Crida l'atenció, això sí, que tenint tant d'interès, com diuen que tenen els senyors i senyores del PSOE, en la memòria històrica, cosa que està molt bé, siguin tan oblidadissos pel que fa a la seva.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.