EN PROCÉS ( Work in progres - ex3ms )

L'espectacle

Publicat el 28/abr/08 per Dolors Vilarasau

La Cia. Color Dansa estrena nova producció al Teatre de la Unió en el marc de les jornades 'Sant Cugat balla'. La Companyia creada l'any 1994 a Sant Cugat per Mudit Grau i Sílvia Calvo, -actualment companyia resident del Teatre-Auditori i que compta amb una escola de dansa al carrer del Teatre de la nostra ciutat- té una brillant trajectòria sobretot pel que fa als orígens quan feien aquelles coreografies basades en la tècnica del flamenc a la qual afegien aquell plus de sensibilitat, de modernitat i d'ironia que sempre les ha caracteritzat.

La gent evoluciona i varen venir els temps de 'Mientes + K parpadeas', i van començar a apostar pel hip hop (els temps i les tendències manen). Com també en aquella coreografia de 'Shakespeare a ritme de hip hop' per l'espectacle de Moisés Maycas. La Mudit i la Companyia Color van començar a treballar les fusions de ritmes i d'estils. Doncs bé, alguna cosa de tot això hi ha en l'espectacle que varem veure diumenge a La Unió: Varem transitar de H.Purcell a Van Morrisson de 'ShakespeareSongs' a 'In extremis'... Uns balls que anaven del flamenc al hip hop, passant per la dansa contemporània.

D'entrada el que més sorprèn de la proposta de la directora-coreògrafa és que tenint uns bons ballarins apostés tan fort pel teatre. La concepció inicial és ja purament teatral, la presentació dels cinc personatges: quatre noies i un que no és ni carn ni peix, que entren en una sala (per fer un casting?), mirant-se prèviament en un mirall, introduint així les cinc tipologies dels personatges. Hi ha massa de feina actoral, resolta amb dificultats, en un treball que troba els seus millors moments en aquells que els intèrprets ballen..

La proposta de la Mudit té alguna cosa de 'work in progress': tan per la durada de l'espectacle, 40 minuts que no semblen justificar que la gent surti de casa i pagui una entrada, com per la concepció que no sembla haver acabat de quallar. Penso que la Mudit, que té tot el talent per fer-ho, ha de seguir donant voltes a aquest espectacle, no conclús, que vol explorar el món dels límits i de les pors i que es queda simplement en el procés.


Dolors Vilarasau

FITXA TÈCNICA

WORK IN PROGRES - EX3MS
de Mudit Grau

Ballarins: Elena Briega, Carolina Morgado, Anna Segalés, Claudia Solano, Ivan Montardit.

Vestuari: Color Dansa. Atrezzo: Carles Pujol. Disseny d'il·luminació: David Pujol Direcció tècnica: Raúl Vilasís. Producció musical: Josep Lluís Jornet 'Pantxulo'. Producció: Aida Chavarría. Management: Sílvia Calvo.

Idea i direcció: Mudit Grau

Companyia: Color Dansa (Companyia resident del Teatre-Auditori)