Primer dia de campanya


  • Comparteix:

Si no fos perquè ens ho recorden els mitjans de comunicació i, sobretot, perquè s'ha mantingut la tradicional enganxada de cartells que obre oficialment la cursa electoral, qui més qui menys asseguraria que ja fa temps que som en campanya. Massa i tot.

Des de fa setmanes el paisatge urbà està replè de tanques i més tanques que intenten convèncer la ciutadania de la necessitat de triar entre el roig, que serveix de fons als cartells socialistes, i el blau, que embolcalla els populars. Una tria cromàtica pobra i insuficient que deixa de banda una amplíssima gamma de colors amb què es dibuixen els perfils de la nostra societat. Un país que de cap manera es pot resignar a haver de triar entre allò que no es bo -perquè no compleix allò promès- i aquells que són capaços de dur a la pràctica qualsevol de les seves amenaces -que no promeses- en matèria lingüística, cultural, educativa, social...Cal defugir, doncs, el parany de la bipolarització i situar el debat a peu pla, en allò que afecta la realitat quotidiana de la ciutadania.

I en aquest sentit no deixa de ser curiós que aquells partits que durant dècades han estat responsables directes d'un espoli continu i sistemàtic que ha delmat la nostra estructura productiva i assistencial, ara dediquin esforços ingents a ser presents en el territori a través d'un escampall publicitari. Potser hauria valgut més la pena que no s'haguessin oblidat de liquidar les partides consignades als territoris catalans en els ja de per si escarransits pressupostos. Probablemet per això ara tenen necessitat de recordar-nos que hi són: roig i blau; nosaltres ens hauríem estimat més que ens ho haguessin fet saber en el combat parlamentari per tenir un tracte fiscal més just. Tal vegada ara no estaríem ni tan colgats de propaganda ni tan escurats d'inversions. Però aleshores encara no estaven en campanya.


ANDREU FREIXES
President local d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.