'Bon dia, passen 4 minuts de les 9!'


  • Comparteix:

Els butlletins informatius, coneguts en aquesta santa casa com a ‘boletos’, han suposat per a mi una manera de practicar la locució radiofònica, d’informar-me i informar de l’actualitat local. I també de fer alguna pífia.

Pas 1. 'Bon dia, passen 4 minuts de les 9!', i a continuació informar de la primera notícia.

Aquest primer pas, aparentment senzill, pot sortir malament. Un amic meu, quan deia l’hora, no tenia a mà la primera notícia. El resultat, una cosa així: 'Bon dia, passen 4 minuts de les 9! ...Ehhhhmmm... Aaahhmmm...'. I al cap de cinc eterns segons allargant un so vocàlic no identificable, va començar a dir la notícia, amb el handicap de tenir el company d’esports i el Raül, a l’altra banda del vidre, morint-se de riure.


Pas 2. Dir les notí(cie)s i donar pas als esports.

El meu amic sempre agafa el full amb els titulars d’esports per si de cas. Ho va decidir un dia en què se li va quedar una cara força graciosa quan va donar pas al company d’esports ('i els esports en titulars') i aquest, aguantant-se el riure i aixecant les espatlles, li va fer una ganyota com dient 'però no els tenies tu?'. El meu amic va deixar sonar la sintonia uns segons per calmar la tensió i després, més ample que llarg, va acomiadar el butlletí deixant amb un pam de nas tothom que esperava la informació esportiva.


Pas 3. Acomiadar el butlletí.

És molt senzill, al cap de pocs dies de 'fer boleto' t’aprens la frase i llestos. Però el meu amic aconsella que els primers dies la tinguis per escrit a mà. Perquè un dia no se’n recordava, va intentar dir-la i es va quedar a mitges: 'Doooncs, això és tot per ara, els recordem que... La informació... Ehhhmm, que les notícies...'. I el Raül va pujar sintonia morint-se de riure, com dient 'ets un crack, com la lies'.

En fi, ara que ja sabeu com no fer un 'boleto', permeteu-me que acabi el meu primer 'A Cau d’Orella' (quin gran honor) d’una manera força previsible: més informació a Cugat.cat!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.