Reivindicant el plaer de passejar

Cartes dels lectors

Publicat el 21/mar/13 per Pilar Romero

Fa poques dates que l'avinguda de Can Monmany, i més concretament el tram entre les places del Mas Roig i de les Oliveres, presenta una nova cara, molt més amable per als veïns de Valldoreix. Sobretot per a tots aquells als quals ens agrada caminar pels carrers de la vila.

Pot semblar que la nostra vila passa per ser una zona totalment residencial -una urbanització de luxe, s'ha dit molts cops- on els veïns es mouen només en cotxe i on ningú mai passeja. Deu ser qüestió de miopia.
De ben segur hi ha gent per a tot, però com a veïna de Valldoreix que sóc des de fa molts anys, considero que passejar pel poble és un valor que cal preservar i que hem d'aprendre a gaudir. I és per això que vull felicitar la iniciativa de l'EMD de Valldoreix de construir i arranjar diferents trams de vorera que mancaven, en alguns casos, i que estaven malmeses, en altres. Aquests treballs permetran als amants -com jo- de les llargues caminades, passejar amb menys impediments i d'una forma més segura.
Resulta agradable veure com, poc a poc, l'eix vertebrador i de mobilitat rodada de Valldoreix que és la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer, juntament amb l'avinguda de Can Monmany, esdevé també una via amable per al passejant. Espero que ben aviat es puguin anar incorporant les bicicletes, ja que això significarà que es dóna continuïtat al carril bici, que ja està present en un tram de la rambla.

PILAR ROMERO és veïna de Valldoreix