Contesta a Michael Caceres

Cartes dels lectors

Publicat el 4/oct/12 per Redacció

Benvolgut senyor Cáceres, res més lluny de la meva intenció qüestionar la lluita per les llibertats del PSC, ni ofendre ningú. La comparació amb els referèndums convocats pel franquisme i la seva legalitat en el meu article era només era una exageració, un recurs, per mostrar que la legalitat vigent, no sempre és democràtica.

Crec fermament en la democràcia, com vostè. El que cal entendre, però, és que la democràcia és molt més que el govern de la majoria. Es també el respecte a les minories. Dins Espanya, els catalans som una minoria nacional que no és respectada per la majoria. La Constitució i la legalitat vigent, són utilitzades de manera totalment antidemocràtica per frenar els drets dels catalans. Per això crec la superació de la legalitat actual és imprescindible per garantir els nostres drets. És en aquest sentit que critico la postura del PSC, dient que cal convocar un referèndum d'autodeterminació només si és legal, sabent que l'Estat s'hi oposarà. Quin serà doncs el pla B, del PSC si l'Estat s'oposa a un referèndum d'autodeterminació? No fer-lo?

Per altra banda vostè diu que han de parlar Mas i Rajoy, però si el que vol el PSC és una reforma constitucional de caire federalista, Es el PSOE i el PP qui n'han de parlar. Des de Catalunya tenim poc a dir-hi. No s'enfadi amb mi, perquè poso de manifest la contradicció intrínseca dels arguments del seu partit. No dispari el missatger! Defensant els drets democràtics vostè i jo sempre serem al mateix bàndol!

LLUÍS MONT és cardiòleg