La pluja deixa inundacions i desperfectes a Sant Cugat, que espera més precipitacions

Els Bombers han rebut vuit avisos i han realitzat quatre actuacions a Sant Cugat a causa de les precipitacions


  • Comparteix:

L'aigua ha afectat els baixos d'un edifici, on hi ha l'aparcament i trasters / Foto: Cugat Mèdia

L'aigua ha afectat els baixos d'un edifici, on hi ha l'aparcament i trasters / Foto: Cugat Mèdia

La pluja que ha caigut la nit d'aquest divendres a dissabte a Sant Cugat ha causat almenys vuit afectacions, que han motivat cinc actuacions dels Bombers. La més greu ha tingut lloc al pas que hi ha sota el pont per on passen els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a l'avinguda de l'Enllaç, que ha quedat inundat amb un metre d'aigua. Els Bombers han mobilizat tres dotacions i han tret l'aigua amb bombes. Segons el cos, tot plegat ha passat per l'embussament dels embornals.

L'acumulació també ha perjudicat un edifici proper a la zona, al carrer de Martorell, on l'aigua s'ha colat a l'aparcament i ha afectat vehicles i trasters; fins i tot ha deformat la porta d'un ascensor.

Aquest dissabte al matí, uns operaris encara netejaven la zona. No s'ha produït cap dany personal.

El pas per sota del pont dels FGC al carrer de Martorell, un dels punts més afectats per la pluja

El pas per sota del pont dels FGC al carrer de Martorell, un dels punts més afectats per la pluja / Foto: Cugat Mèdia


Més afectacions

Les precipitacions, que segons l'estació meteorològica del CAR han deixat més de 23 mil·límetres acumulats, també han provocat la caiguda d'elements com arbres i, fins i tot, algun mur. A la Floresta, han caigut arbres que han provocat danys en un mur de contenció a l'avinguda del Montseny. Al passatge de la Llimona ha caigut un altre arbre, que ha trencat cables de fibra òptica i de l'enllumenat públic; també ha caigut un arbre a l'avinguda d'Emeterio Escudero.

A Mira-sol, l'afectació més greu ha estat al passeig de Rubí amb el d'Olabarria, on ha caigut el mur d'una propietat privada.

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha compartit una publicació a les xarxes socials on ha explicat que l'aiguat ha provocat desperfectes a diverses vies i a la xarxa d'abastamant d'aigua a la vila. També ha subratllat que la brigada està duent a terme actuacions per garantir el pas dels vehicles i que dilluns les tasques de neteja i reparació continuaran.

Més pluges

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del pla INUNCAT i avisa que podrien arribar noves pluges al litoral i prelitoral de Barcelona a partir de la matinada d'aquest dissabte a diumenge. Són xàfecs que podrien acompanyar-se de tempesta. Per tot plegat, els cossos d'emergència i seguretat demanen no creuar rius, rieres o torrents pel risc que el cabal pugui créixer sobtadament.

Entre d'altres consells, s'insta la ciutadania a evitar desplaçaments en vehicle, a circular per vies principals i a no baixar a les zones inundables de casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.