L'Ajuntament revoca el permís de la gimcana 'Batallem Sant Cugat' d'Arran

El consistori argumenta que l'activitat va en contra de l'ordenança de convivència ciutadana


  • Comparteix:

Cartell dels actes 'Batallem Sant Cugat' / Foto: Cugat Mèdia

Cartell dels actes 'Batallem Sant Cugat' / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha revocat el permís a la gimcana organitzada dins la jornada 'Batallem Sant Cugat' d'Arran, prevista per aquest divendres. En aquesta, s'incloïen proves com 'Apunta al fatxa' i 'Teranyina policial: trenquem el cordó', que ara l'Ajuntament no autoritza per contradir l'ordenança de convivència ciutadana. La decisió municipal arriba després de les queixes del PP i de Vox, que consideren que aquesta activitat incita a l'odi. Segons fonts d'ERC, soci de govern, la decisió de revocar el permís no ha estat consensuada. Tots els partits s'han posicionat sobre aquesta polèmica a la tertúlia política de Cugat Mèdia.

El consistori argumenta que aquestes proves van "en contra de l'ordenança de convivència ciutadana". Alhora, diuen que inicialment van donar permís per una sèrie d'activitats que van incloure en el programa, com un sopar o una obra de teatre, però que aquest dilluns van saber que una d'aquestes activitats s'anunciava amb uns "cartells ofensius i de caire provocatiu", segons la tinenta d'alcaldia de Via Pública, Cristina Paraira.

A més de les dues activitats esmentades, tampoc no es podran desenvolupar la resta de proves que formen part d'aquesta gincana com 'Pistes: troba el delicte', 'Sant balla't: o la saps o la perds' i 'Estira de llengua: la saps bé'. Tot i la revocació del permís per a la gincana, la resta del programa es manté sempre que "respecti l'article 3 de l'ordenança", ha informat l'Ajuntament. És a dir, sempre que tingui en compte "com a límits no només el trencament de les normes jurídiques, sinó també la pertorbació o perill greu de pertorbació de la tranquil·litat, la seguretat i salubritat de la ciutat i el respecte als drets i béns de la resta de ciutadans".

Arran respon a la decisió

Aquest dimarts a la tarda, Arran ha publicat un vídeo de resposta a les xarxes socials, on assenyalen que "els molesta que assenyalem els fatxes i policies" i que la decisió de revocar el permís demostra una repressió a les idees polítiques del col·lectiu.



Alhora, apunten que en un sistema democràtic "és legítim i necessari que el poble se'n rigui i pugui fer crítica del poder, de la policia", mentre critiquen que l'alcalde, Josep Maria Vallès, permeti actes de Vox "on sí que es difon l'odi" o algunes accions policials.

Així, tanquen assegurant que seguiran construint espais de batalla i un oci alternatiu, sense tancar la porta a mantenir els actes previstos.

Reaccions dels partits polítics

No tots els grups municipals comparteixen la decisió de l'Ajuntament. De fet, el mateix soci de govern, ERC, ha concretat que la mesura no ha estat consensuada entre els membres de l'executiu local. Durant la tertúlia de Cugat Mèdia, el regidor republicà Francesc Duch ha afirmat que ho hauríen fet "d'una altra manera", negociada amb els organitzadors. Una visió compartida pel PSC, mentre que des de la CUP demanen que l'Ajuntament retorni els permissos retirats per "la pressió mediàtica de la dreta i l'extrema dreta".

De fet, tots els grups s'han posicionat a l'espai radiofònic de Cugat Mèdia tots els grups municipals. Pots recuperar aquí les seves intervencions.

La polèmica arriba després que el portaveu del PP, Álvaro Benejam, demanés al ple municipal que es revoqués el permís i que, si això no passava, emprendrien accions. Davant la possibilitat que Arran mantingui les activitats desautoritzades, el partit ha demanat a l'Ajuntament que garanteixi la no celebració d'aquestes activitats. En cas de realitzar-se, la formació emprendrà accions legals i exigeix que el govern ho posi en coneixement de la Fiscalia.

Per la seva banda, Vox considera que l'acte "incita a l'odi i la violència" i que, de celebrar-se al parc Ramon Barnils - de titularitat pública-, l'equip de govern és "igual de responsable".







Álvaro Benejam

Demanem a l'alcalde que ho impedeixi directament. Aquestes accions que fomenten l'odi, demanem que aquest exemple s'impedeixi i que no tingui permís.

Tertúlia política

Recupera el posicionament dels grups polítics muncipals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.