L'Ajuntament desmenteix una tisorada en l'aportació econòmica a Valldoreix

Carles Brugarolas explica que la bestreta que percep l'EMD "encara està per decidir"


  • Comparteix:

Brugarolas, en la roda de premsa de setembre sobre les retallades a l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Brugarolas, en la roda de premsa de setembre sobre les retallades a l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament nega haver reduït l'aportació econòmica que rep l'EMD, com ha denunciat l'administració valldoreixenca aquest dijous a la junta de veïns. En un comunicat, el govern ha deixat clar que 'la relació econòmica entre Sant Cugat i Valldoreix s'ha complert sempre' i que la quantitat econòmica a atorgar al territori està pendent de la reunió dels interventors de les dues administracions, que tindrà lloc la setmana vinent. En una entrevista a Cugat Mèdia, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que treballen per actualitzar aquest mandat el conveni econòmic entre l'Ajuntament i l'EMD.

Sorpresa. Això ha sentit el govern, format per Junts i ERC, davant la queixa formulada pel govern de l'EMD, integrat per Valldoreix Plural, ERC, el PSC i la CUP. Brugarolas ha desmentit haver retallat la bestreta econòmica mensual i ha explicat que els 6 milions mencionats per Valldoreix responen a una dotació inicial, més baixa que l'any anterior, però que en cap cas significa "tocar una coma del conveni econòmic". El primer tinent d'alcaldia ha recordat que no és la primera vegada que a mig mandat es fa un suplement de crèdit per anar adaptant "el pressupost a la realitat".

Preguntat de nou, si el dèficit de 22 milions afectarà l'EMD, Brugarolas ha rebaixat la categòrica negativa que va mostrar al setembre: "La conjuntura econòmica afecta, si s'ingressa menys afecta, les xifres de l'EMD depenen de com li van les coses a l'Ajuntament, en part, i això està recollit en el conveni". El juntaire, però, ha deixat clar que "no passarà res" i que "mai no faran res que posi en risc l'EMD".

Sobre les afirmacions de Junts Valldoreix admetent que "les coses no s'havien fet bé" des de Sant Cugat, Brugarolas diu que "la voluntat és la de col·laborar, de no fer-nos servir els uns pels altres com a excusa ni com a arma llencívola. La ciutadania mereix que ens entenguem".

Els tècnics responsables, diu el comunicat, compartiran els resultats de la liquidació i determinaran l'import de les bestretes que corresponguin així com les necessitats pressupostàries, que s'ajustaran a l'alça o la baixa segons s'estableixi".

El president de l'EMD, Juanjo Cortés, va advertir aquest dijous que la reducció econòmica, efectiva des de gener, deixaria Valldoreix sense 1,2 milions de l'aportació de 7,2 milions que preveien per aquest any. També assegurava que amb aquest escenari econòmic l'EMD "està a punt pràcticament de trencar la regla de la despesa", la qual cosa abocaria, diu, l'administració al tancament.





Carles Brugarolas

La conjuntura afecta. Les xifres de l'EMD depenen de com li van les coses a l'Ajuntament, en part. Però no passarà res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.