Els records d'El Trobador i la gènesi de l'esport escolar, al llibre 'Mig segle d'Handbol Sant Cugat'

L'autor, el periodista de Cugat Mèdia Joan Garcia, ha presentat el llibre aquest dilluns


  • Comparteix:

Un moment de la presentació del llibre, a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de la presentació del llibre, a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

'Un banc, el pavelló, la pista Méndez, El Trobador'. Quatre elements que han inspirat la creació del llibre 'Mig segle d'Handbol Sant Cugat' (Pol·len Edicions), un encàrrec que l'entitat ha fet al periodista de Cugat Mèdia Joan Garcia. Es tracta d'una obra que recull els primers passos del club, anècdotes dels primers integrants i que detalla la creació d'una lliga als centres educatius que va posar la primera llavor de l'esport escolar a la ciutat. La presentació del llibre ha tingut lloc aquest dilluns a la Casa de Cultura.

A la coberta de l'obra, s'hi veu l'entrada de l'antic restaurant El Trobador, que es trobava a la Rambla del Celler. Tant des del club com l'alcalde, Josep Maria Vallès, han coincidit a assenyalar la idoneïtat de triar aquesta imatge, que representa el punt d'inici de tot plegat. "Més encertada no podia ser", ha celebrat el batlle.

En aquell establiment es va forjar un primer equip que tenia una gran particularitat: "Només hi havia una persona que sabia jugar", ha narrat Joan Garcia. L'impuls d'aquell grup d'amics va configurar un "ADN que s'ha passat de generació en generació".

Un partit a Sant Sebastià amb l'ambient ben caldejat i la relació que va establir l'handbol entre Sant Cugat i Mallorca són algunes de les anècdotes que s'han posat sobre la taula a l'acte d'aquest dilluns, presentat per la també periodista de Cugat Mèdia Carme Reverte.

El president del Club Handbol Sant Cugat, Julià López-Arenas, ha posat en valor la tria de Garcia com a escriptor del llibre. "Vam flipar perquè ens va descobrir un món", ha dit sobre el fet que el periodista ha recuperat històries que estaven en risc de caure en l'oblit. "Volíem un llibre llegible, una cosa viva, que un parell d'hores es pogués llegir i t'ho passessis bé", ha dit el president sobre una fita que, considera, ha quedat més que assolida.

La publicació de 'Mig segle d'Handbol Sant Cugat' se suma a un reportatge produït per Cugat Mèdia que repassa aquests 50 anys de la història del club.


Joan Garcia

Aquest Handbol Sant Cugat té un ADN que s'ha passat de generació en generació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.