No limiteu


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 30/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest cap de setmana hem viscut el naixement d'una petita joia que cal gaudir i mantenir. L'Aplec Jove neix, promet i triomfa. Set entitats juvenils santcugatenques han aconseguit muntar un dissabte festiu i reivindicatiu. Aquí. A Sant Cugat.

Sona estrany relacionar tants termes com 'Sant Cugat', 'festiu', 'juvenil' i 'reivindicatiu', oi? Sona més aviat... Utòpic? Doncs si. L'esplai Pica-Roca, l'esplai Sarau, Dissidència Sònica, Arran Sant Cugat, l'escola d'Excursionisme, Infinits Somriures i l'Hort del Migdia han mogut fitxa. Han creat una festa que vol reivindicar les problemàtiques que tenim els joves en aquest poble. Posar de manifest aquelles incongruències com tenir Consell de la gent gran, Consell infantil, però no tenir-ne un de joce. Però en realitat han fet molt més. Han dit 'prou'. Han arrencat un projecte per organitzar i recordar que també existim.

Xerrades, sopar popular (amb platassos de cous-cous boníssims i el magnífic Pepe Nada) concerts amb grups locals a la Plaça del Rei; van tenir èxit tot i coexistir amb un concert gratuït d'Antònia Font (no ens enganyem: té molt mèrit). Genial, poc a poc i mica en mica.

Per cert, concert d'Antònia Font que se sentia des de la cruïlla del carrer de la Creu i el Passeig Francesc Macià. Una mica estrany tenint un escenari a menys de 500 metres. Això em fa pensar que potser Antònia Font no comptava amb el preciós limitador de volum (que garanteix el correcte descans dels veïns). Però a la plaça del Rei sí que n'hi havia... Curiós. No és el mateix un sonòmetre que un limitador: el primer mesura, el segon mesura i modera el volum. Perquè a uns els obliguen a posar-lo i als altres no? Suposo que els veïns de la zona de l'Auditori no volen descansar. O potser només es volia posar traves al que organitzen joves a l'aire lliure.

Tot i les limitacions (i els limitadors), l'Aplec jove va ser un èxit. Felicitats a les entitats que l'organitzen. L'any que ve més, millor i més alt (perquè més clar és difícil).

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.