La loteria de les bressol


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada

Regidora de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: el 19/maig
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa dos dies es van tancar les preinscripcions per entrar a les escoles bressol de la nostra ciutat. En total, es van oferir 185 places per a una ciutat de gairebé 100.000 habitants.

El nombre de places ofertades no només és una broma de mal gust per a les famílies santcugatenques, sinó que denota una desídia per part del nostre Ajuntament cap a l'educació infantil pública, a la qual relega a les funcions d'un simple canguratge per famílies que s'ho poden permetre. És a dir, per aquelles que s'ho poden pagar.

Cal assenyalar, que l'escolarització dels zero als tres anys és una eina bàsica per aconseguir l'èxit educatiu i vital dels infants i per lluitar contra les desigualtats socioeconòmiques en la infància i la discriminació contra les mares en el mercat de treball.

De la mateixa manera, i aprofitant la preocupació que té el nostre consistori en l'estat de salut del català, els interessarà saber que, precisament, l'educació en aquesta edat fa que els nens i nenes s'incorporin a l'escola parlant la llengua. Per tant, si realment volen fer polítiques lingüístiques útils, haurien de començar oferint-les des d'una educació pública universal en aquesta etapa. Una mesura molt més efectiva que omplir el ple municipal de debats estèrils sobre el català.

Des d'En Comú Podem, reivindiquem augmentar amb urgència les places de les escoles bressol de la ciutat i, per descomptat, que es posin abans de setembre en oferta les places que s'han tancat de les escoles Mimosa i Gargot a fi de garantir l'escolarització universal no només a i2, sinó també a i1, tal com fan altres Ajuntaments de Catalunya.

Entrar a l'escola bressol no pot ser una qüestió de sort, no s'ha de decidir en un sorteig a la sala de plens de l'Ajuntament. Tenir garantida l'educació infantil ha de ser un dret fonamental de la infància i no una loteria.

AINA BALADA és regidora de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.