Burnout: Sant Cugat Edition


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 15/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La parròquia de Pere Sant està sofrint (crec que s'escau molt bé aquest verb) un munt de canvis darrerament. I és que fa uns anys es va decidir posar calefacció radiant a l'església, cosa que sobta prou, no? O quan es va remodelar el (preciós) Museu de Sant Cugat i va canviar la fesonomia de l'entrada de la Casa Abacial: els que la vàrem veure recordem perfectament la pintada de 'On és l'arbre?'. I aquella porta de la llotgeta que es va convertir en finestra!? Francament, el nostre monestir viu molts canvis. Alguns de bons. Altres no tant.

Mentre mossèn Blai i en Cahuana juguen a tornar als anys setanta i a les persecussions de bruixes, hi ha eixelebrats que prefereixen fer reviure el 'Burnout'. Si no vaig errat, en psicologia, aquest terme es fa servir per la presència d'una resposta prolongada a l'estrés. Però jo em refereixo al 'Burnout' videojoc. Era un videojoc de "conducció" (per dir-ho d'alguna manera). El jugador tenia per objectiu derrapar el màxim de metres amb el seu vehicle i/o provocar col·lisions com més grans millors. Suposo que la relació rau en la descripció del terme de psicologia i la finalitat del joc. Doncs bé, per si encara queda algú que no ho sapigui, aquest cap de setmana un fantàstic Mercedes Classe A vermell amb matrícula '1425 FJ i una lletra més' va acabar estampat contra la porta de la muralla del Monestir en el seu accés des de l'avinguda Francesc Macià. D'entrada vull destacar que no és el primer: ja hi va haver un altre accident amb un BMW Serie1 negre (i diria que la matrícula era 5417 no sé què!). tot seguit m'encantaria analitzar la gran habilitat d'ambdós conductors. La distancia entre el carril i la porta és considerable. Així com el BMW va picar amb el morro a la porta, el Mercedes s'hi va estavellar de costat. Seriosament, és molt i molt difícil fer això. Anar de morro sense voler... Home són molts metres sense voler. Però aconseguir derrapar en aquella rampa! Per mi té un mèrit bestial. Vaja, jo crec que necessitaria diversos intents.

A tot això, sembla que tenim una policia més preocupada en assegurar-se que els santcugatencs sabem castellà i a fer servir els nous ginys que els brinda en Jordi Puigneró (el Senyor Q de l'Ajuntament). Així com em preocupa no conèixer la sanció dels agents de l'autoritat que obliguen a parlar en castellà, o a saber perquè en plena crisi gastem 2000€ per detectar 'botellot' (com els agrada dir-ho)... Em preocupa més saber si el conductor d'aquest humil vehicle (que el preu base del qual supera els 25.000€) pagarà els danys ocasionats a la muralla del Monestir, patrimoni local. Ara que està tant de moda l'escrache (que voleu que us digui, fa més gràcia servir el terme original), jo en proposaria uns quants. Us imagineu a qui?

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.