El batec de l''homo populi'


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 2/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una Festa Major més als nostres sarrons. Enguany canviada, escurçada i de retallades i crisi. Fins i tot passada per aigua, però Festa Major de totes maneres!

Crec que malgrat alguns entrebancs que hi ha hagut enguany, la Festa Major ha donat una passa més. I important. Que ens retallen dies? Que ens escurcen l'horari? Que coincideix tot i és difIcil compaginar-s'ho tot? Doncs l''homo populi' surt al rescat.

Tinc la sensació que enguany la gent ha gaudit més de la Festa Major. Que els incansables de les nostres tradicions han plantat cara. Volen guerra i la tenen. La gent ha sortit a les places i carrers. A gaudir de la multitud d'actes! M'agrada veure la sana competència que generen entre els joves la Desplaça Jove, les Festes Majors Alternatives i l'Espai Arrel. Tenim tres fantàstics espais on gaudir d'una programació diversa i amb ganes de reivindicar el dret a l'oci. Sabem que és bàsic adaptar la festa per respectar el descans del veïns. Pero saben ells que també és clau conciliar el descans dels veïns amb l'oci? Crec que aquesta Festa Major l''homo populi' ha fet una altra passa endavant. Apostant per l'oci respectuós (però oci, no aquestes bírries que ens volen vendre), apostant per la cultura popular i la tradició, apostant per les entitats i grups locals, apostant per la consciència social, però sobretot apostant contra l'immobilisme que semblava apoderar-se del jovent santcugatenc. Ja heu sentit el primer batec de l''homo populi', esteu preparats?

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

COMENTARIS

?

Estanislau Vives Serra. Enviat el 3/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.