Prou de pessimisme, coi!

Carles Mayol


Publicat: el 28/mai/12
Opinió| Columnes

En un dia com avui només se m’acudeixen coses bones. I és que n’estic fart del pessimisme general. Sempre tenim motius per tirar endavant. Us n’explico alguns, però us convido a buscar els vostres!

Divendres va haver-hi les confirmacions del Grup de Joves de la Parròquia. Encara que us sembli una bajanada, jo crec que és motiu d’alegria que joves propers als setze anys decideixin confirmar-se. Encara que sembli que ara l’Església és l’ase de tots els cops, també es fan coses bé. Càritas n’és un dels molts exemples. Crec que n’hi ha per alegrar-se quan un grup de joves decideix seguir el camí i les ensenyes de Jesús, que bàsicament es resumeixen amb el versicle de Joan 15: 9-11: 'Estimeu-vos els uns als altres tal com jo us he estimat'. En una sola paraula: amor. Que coi, és per estar-ne content!

Segon, d’aquí un mes ja tindrem aquí la Festa Major. I tot i que sembla que ens redueixen els horaris i que cada cop la intenten descafeinar més, crec que per Festa Major hem de reivindicar com a poble el dret a fer festa i expressar la nostra cultura. És una bona excusa per intentar que tot Sant Cugat surti al carrer i ens fem sentir vius: que hi hagi rauxa, que els veïns participem de tot, que en lloc d’una ciutat dormitori demostrem que tenim vida pròpia. Anem-nos preparant.

Tercer motiu per ser optimista. Perquè ja n’estic fart de tan males notícies. Per què coi ningú no parla d’Islàndia i el seu canvi? Per què coi ningú recorda que després de dues devastadores guerres mundials, ens en vàrem sortir? Per què coi ningú recorda que després de tres-cents anys de repressió el poble català seguim fent passetes cap a la llibertat? Tenim la sort o la desgràcia d’haver de lluitar contra moltes coses. Prenguem-nos-ho com un repte que volem afrontar, per haver viscut en aquella generació que va superar una gran depressió, que vàrem seguir endavant i que finalment vàrem veure la nostra terra lliure!

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons