Una espurna d'esperança, un tro d'alegria


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 7/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sé com s'ho fan, però sense perdre el seu esperit irreverent i festiu, els Diables van saber omplir tot dissabte i diumenge de foc, cultura i reivindicació (i rauxa!).

Sembla una bajanada però a mi em posen aquesta mena de dies. De debò. Són com aigua al mig del desert. Quan l'assetjament contra la nostra llengua i la nostra cultura des de Madrid creix exponencialment em trempa veure que hi ha flama viva. I valgui la redundància.

Va ser espectacular la gentada que durant tot el dia van aconseguir aplegar els Diables de Sant Cugat a la plaça del Rei. Gairebé semblava una mostra de les entitats de cultura del poble. Dic gairebé perquè obviament no hi eren totes, és difícil encabir a tothom! S'hi va respirar un ambient... Fantàstic! Per posar el colofó final, Miquel del Roig va animar la nit amb les seves particulars versions. Una nit que abans havien animat els Diables amb un sopar popular i un espectacle d'animació digne de la Cubana o el Terrat. Tot plegat genial.

Vaig pensar: 'Caram, amb quatre coses es munta una festa al poble'. És cert que tots aquests tipus de festes menys 'glamouroses' i més planeres generen un caliu únic: Carnaval, la Diada del Foc, la Festa de Tardor... El que em fa por és que ara no sé si posar en aquest sac la Festa Major... Tant de bo! Animo a tots i totes a gaudir d'aquestes trobades perquè es crea poble. Un caliu d'aquells de coneguts i saludats tan sa...! De cop i volta penses: 'Aquí hi deu haver unes 200 persones i de hola-hola en conec unes 100 segur!'. I és que en el fons la cultura popular té un gran paper en les xarxes i els vincles de la gent. Mantenen tradicions, que normalment no són individuals i per tant t'obliguen a interaccionar amb altri. D'aquesta manera un s'enriqueix i enriqueix. Una de les meravelles de la vida!

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.