L'advent del consumisme


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 28/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les meves pel·lícules preferides comença dient que encara que sembli que vivim en un món d'odi i egoïsme en realitat l'amor està a tot arreu. I la veritat em sembla una bona idea. Potser no és veritat, però m'agrada.

ESCOLTA-HO

Ara que comença l'advent em sembla una bona idea. I és que la perversió del Nadal és bastant terrible. Els que som creients, en teoria, ens ho hauríem de prendre com un temps de joia per l'arribada de Jesús. La resta no sé ben bé com s'ho haurien de prendre... I tampoc tinc clar si puc dir com ho haurien de fer. Però en general no m'agrada com ens ho venen. I és que literalment ens ho venen. Sembla un tòpic, però és veritat. El Nadal s'associa amb el consumisme. I sí, també és un tòpic, però el Nadal és amor. Potser, en lloc de comprar regals, podríem intentar passar més temps amb aquells qui estimem. I és que a sobre estem en temps de crisi i sembla que hi haurà qui tirarà la casa per la finestra (o la hipoteca pel vàter, com més us agradi) i s'hi tornaran a deixar els estalvis. Segurament la majoria de coses no seran ni necessàries ni especialment útils. Però ells compraran. Toca; és Nadal.

Us proposo un petit exercici ara que comença l'advent, temps de preparació per al Nadal. No us faré fer com en David, que per alegrar-se se'n va a l'aeroport a veure arribades, abraçades i petons. Però sí que podeu, durant aquest mes que ara comencem de preparació, cada setmana buscar una persona amb qui fa temps que no passeu una estoneta i dedicar-li una tarda, una persona de qui fa temps que no en sabeu res i va ser algú important en el seu moment (un company d'escola, un conegut d'un viatge...) i saber-ne alguna cosa. I el que és més important intentar no enfadar-nos i donar més del molt que rebem. Són tres cosetes senzilletes per fer en només set dies. Que us hi atreviu?

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.