Les Gitanes, a punt d'arrencar


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 7/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No podia ser d'altra manera. Arriba el fred, la pluja... i les Gitanes! I és que no hi ha res millor per contrarestar la grisor d'aquest temps que posar-ser a salar, fer ballaruques, i preparar-se per un nou Carnaval.

ESCOLTA-HO

Com des de fa 5 anys, la Comissió de Gitanes aviat començarem els assaigs de les Gitanes. Poso en situació, per qui no sàpiga què són. Les Gitanes són un ball popular del Vallès; es ballen a diverses poblacions d'aquesta comarca. El que és curiós de les Gitanes és que a cada poble es ballen diferent i per diferent festivitat. A Rubí es ballen per Festa Major i a Sant Cugat per Carnaval. Les Gitanes són un representació d'una boda (gitana o no). Encapçalades per la parella de nuvis i els seus padrins, es monta tota una rua amb els convidats a la cerimònia. A Sant Cugat des de fa molts anys va començar una iniciativa popular per ensenyar-les abans de Carnaval i fer-les més accessibles. Fa cinc anys la Comissió de Gitanes, apadrinats per ProFesLo, vam recuperar aquesta iniciativa.

Enguany serà el cinquè any que organitzem assaigs i que convidem als santcugatencs i santcugatenques a sortir al carrer per carnaval a ballar i passar-nos-ho bé a la vegada que perpetuem una tradició santcugatenca i vallesana! Us hi animeu?

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.