La sort de ser del Barça


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 17/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'esport em fa perdre el cap sovint. De fet el futbol és una de les meves passions. Sóc dels que cada cop en miro més: Champions, Primera, Premier, Segona, UEFA, Calcio, Soccer femení... De tot. M'agrada veure jugadors de tota mena: tant m'agraden paios tècnics i fins, com bèsties físiques, com cervells tàctics, o aquell nano que apunta maneres, aquell gat vell que no es deixa ensarronar... M'agrada molt l'estratègia: disposició sobre el camp en atac, en defensa, moviments individuals, jugades a pilota parada... De fet els gols de centrada i remat de cap són una de les meves debilitats. També m'agraden molt les samarretes de futbol, per casa ja en circulen unes quantes: del Barça, del València, de l'Arsenal, el Manchester, el Copenhage, el Wrexham... La veritat és que potser és un xic malaltís, però cada cop m'agrada més.

ESCOLTA-HO

De tota la vida que sóc del Barça. Suposo que per allò de veure'l quan ets petit i tota la pesca. Quan em vaig anar fent gran i vaig descobrir el futbol anglès, ara deu fer uns 10 anys, em vaig enamorar de l'Arsenal d'Henry, Ljungberg, Pires, Vieira, Campbell... Poc a poc els 'gunners' m'han guanyat una mica el cor. La veritat és que avui en dia és relativament fàcil seguir un equip. Ni sóc anglès, ni visc al Regne Unit, però puc veure l'Arsenal cada setmana si m'ho proposo. I sinó tinc resums de la jornada que puc veure a la televisió, a internet o fins i tot a la premsa escrita. És a dir que puc seguir un equip d'uns 1.200 quilòmetres al nord de casa meva sense cap problema.

Per circumstàncies personals vaig passar molt bons temps a Girona i ara deu fer uns cinc anys em vaig començar a aficionar al Girona FC. Aleshores vaig descobrir la sort de ser del Barça. Ara que estem a Segona és tot molt fàcil: premsa escrita, partits per televisió, resums als telenotícies... Sabeu el que costava veure imatges o resums de la Segona B? I tot així quan veus alguns telenotícies només parlen del Barça. I els altres equips? I és que no hi ha res com tenir la sort de ser un equip gran. Barça i Madrid són el 90% del temps dels esports; els altres equips no són més que misèria i només surten quan han protagonitzat gestes o desgràcies. I ja no parlem d'altres esports perquè seria un debat nou. Això si, tots diem que recolzem l'esport i que volem ser imparcials, que no donem més bombo a ningú...

Amb la premsa local passa exactament el mateix. N'hi ha que tenen la sort de sortir cada setmana a la premsa (guanyin o perdin), de donar noms a programes, i que fins i tot se'ls publiquen dossiers suplementaris parlant únicament d'ells. N'hi ha que només surten de tant en tant, amb alguna excusa, en un breu i per omplir quan falten notícies. I és que no hi ha res com ser del Barça.

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.