Revolució Folklòrica


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 15/nov/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de que sóc petit que he anat a la Festa de Tardor. Tot i que trobo necessària una festa de les entitats, no m'agradava. Però aquest any ha sigut diferent.

ESCOLTA-HO

El dissabte passat sí que va ser una autèntica festa, amb totes les lletres. Les paradetes tradicionals van deixar pas a un nou espai a la plaça de l'Om. Aquest espai amb una carpa, amb un cartell que s'autodenominava 'barretines', semblava la plana major d'un exèrcit de cultura de la vila. Des d'allà es comandaven un reguitzell d'activitats que no va parar en tot el dia.

Com en temps d'imposició, semblava haver-se aglutinat un col·lectiu amb el mateix objectiu: reivindicar la cultura popular del nostre poble. Tots diferents però tots pertanyents a la cultura catalana i santcugatenca. Tot i la mili anual de la Festa de Tardor, aquest any uns revolucionaris van atiar el foc: moviment, lluita, que se'ns vegi, que se'ns senti, que sàpiguen que som vius!

Aquests revolucionaris, sota el nom de Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat del Vallès, semblen disposats a seguir lluitant... Potser sí que han de lluitar les entitats del poble (i per moltes coses). I més després de veure l'èxit col·lectiu de la Festa de Tardor d'enguany. Que tremoli l'enemic!

CARLES MAYOL és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.