Casualitats agredolces


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 14/ago/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana xerrava amb un noi que estudia amb mi a la universitat. És un xicot de Mataró. Comentàvem que feia un parell de dissabtes ens havíem trobat de festa. En un mític local santcugatenc que ell solet fa les de karaoke, bar i pub.

ESCOLTA-HO

Em va xocar el següent comentari: 'Pensava que no hi havia res més 'xungu' que Mataró i vaig flipar amb Sant Cugat'. Els meus ulls com a taronges. Però què estava dient? Si Sant Cugat té fama d'alguna cosa és de 'piju'! I Mataró no destaca per aquesta característica precisament... Li pregunto que perquè ho diu. La seva resposta no em sorprèn: 'A Mataró cada vegada queden menys locals així d'oci pel centre i hem d'anar al Pla d'en Boet (un polígon als afores), però l'altre dia a Sant Cugat només vam trobar aquell lloc'. Esbosso un somriure agredolç. Per una banda, mirant-me'l amb pietat, penso: 'Ingenu! Què t'esperaves, és Sant Cugat!'. Per l'altra banda aquella tremolor, aquell calfred que t'agafa quan penses que t'has avesat a la normalitat que ells volen. I ja no només et sembla trista, ara ja l'has acceptat com a quotidiana.

La conversa va continuar i va derivar en altres coses. Quan va marxar a mi em encara em rondava pel cap. Aquell entotsolament m'emprenyava. Però el que realment m'emprenyava era el no haver-li pogut donar cap altre resposta que 'si, ni l'Ajuntament ni els veïns ens hi volen'. Tant de bo ho pogués canviar per un 'doncs mira que hi ha un parell de llocs, quina casualitat trobar-nos aquella nit!'

CARLES MAYOL és estudiant (01/11/10)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.