Somriu, que et graven!


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 7/jun/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'agrada pensar que som com el Barça: amb molta modernitat, mantenint la tradició, amb moltes expectatives de futur... però no sabem comprar. Em fa molta por que el fitxatge d'en Cesc ens surti caríssim, tant parlar-ne, tant parlar-ne... I com que el club londinenc no té experiència en fotre'ns clatellada (Overmars, Petit, Henry...)! Resulta que ara instal·larem un total de tretze càmeres de vigilància per tot l'eix de vianants del centre, del Monestir a l'estació.

Suposo que el consistori ja s'imaginava la revolada que aixecaria tot plegat, era de preveure. Hi ha qui es queixa per una intromissió en la intimitat. Us he de dir que a mi no m'ho sembla. Per una banda, el carrer no és intimitat: oi que si em despullo al mig del carrer em diran que ho faci en la intimitat i no a la via pública que és de tots i de tothom? L'objectiu d'aquestes cinc càmeres giratòries i les vuit fixes és poder denunciar, amb proves: delictes, faltes i infraccions i eradicar episodis de violència. No pas per dir: 'mira en Carles que anava l'altre dia pel carrer amb Menganitu i no amb en Fulanito'. Crec que pensar que poden ser usades d'aquesta manera és un acte d'egoisme considerable. Fins aquí estic d'acord amb la instal·lació d'aquests ginys amb els que he conviscut a la localitat gal·lesa de Wrexham sense cap problema.

L'inconvenient el trobo en el cost. Gairebé mig milió d'euros. Certament dues terceres parts les finançarà el Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. Però tot i així trobo que fer una despesa tant considerable en un marc de crisi com en el que estem i sent tant prescindible em sembla una bajanada. Segur que no hi ha altres maneres de crear ocupació? Altres projectes amb caire més social i que puguin ser realment necessaris i útils? A partir d'ara quan sortim al carrer haurem de dir-nos 'Somriu, que et graven!'.

CARLES MAYOL i RICART és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.