La SGAE no té drets sobre Jordi Puigneró


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 26/abr/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És important protegir els drets d'autor. Però també els dels usuaris. Sóc dels que pensa que s'han de respectar els drets dels artistes, però que sense l'SGAE seria millor. Són l'únic organisme de gestió, es fan fer les lleis a mida... i ara comencen a fer el que volen.

ESCOLTA-HO

L'exemple més clar és el del cànon digital. És l'avantsala del Pre-Crim de 'Minority Report', paguem els plats trencats abans de tirar-los al terra. Ja són cèlebres alguns casos de petits particulars que s'han encarat a l'entitat gestora per la via legal i l'han guanyat. La majoria d'ells són advocats i saben de què parlen.

Alguns com Joaquín Moeckel o David Bravo estan intentant que la gent s'assabenti que és possible guanyar a Goliat. De fet, per culpa d'alguns abusos de l'anomenada entitat, el maig de 2008 apareix l'EXGAE: una assessoria legal especialitzada en oferir serveis jurídics sobre drets d'autor, llicències, cànon, còpia privada, P2P, drets d'emissió... Vaja, tot el que és matèria fosca per la gran majoria de la població i que l'SGAE aprofita per manipular i cobrar a tort i a dret.

Per això voldria aplaudir a l'Ajuntament, i en especial a en Jordi Puigneró, que la setmana passada van aprovar una moció al ple per demanar explicacions a l'entitat gestora i protegir els interessos del nostre poble, els nostre comerços i les nostres entitats. Sí senyor, gràcies!

CARLES MAYOL
Rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.