Manipuladors, estafadors i venedors de fum

Carles Mayol


Publicat: el 30/mar/10
Opinió| Columnes

En els temps de crisi que corren tots tenim ganes que ens omplin d'il·lusió i projectes, de paraules amb futur, d'alegries del moment i a llarg termini... Entre totes aquestes expectatives manipuladors, estafadors i (els meus preferits) venedors de fum sorgeixen com bolets a la tardor. La bona de la nostra regidora de Joventut, Esther Salat, forma part del gremi o hi fa oposicions.

Escolta-ho

Fa uns dies es va presentar l'última fal·làcia electoral per 'demostrar' que s'han fet coses per als joves a Sant Cugat. Tot plegat comença a ser tan trist que és divertit i tot! Durant l'any no es que es gratin la panxa... Tan de bo! Almenys podríem fer! Ben bé al contrari durant l'any fan i desfan (més l'última que no pas la primera) però només sortim a les fotos que ens interessen. M'explico. A les coses 'guais' i 'cools' (que fan patxoca i queden bé al currículum) l'amiga Salat no tarda en demanar protagonisme, apuntar-se a la festa i sortir a la foto: la presentació del Carnet Jove de Sant Cugat o bé al Campus Rock (dos iniciatives que recolzo amb fervor!). Però pel que no li interessa no dóna pas la cara. No la vàrem veure pas fent xivarri per Cap d'Any, Carnaval o la fi del Mou-te.

I ara se'ns presenta un Pla de Joventut amb 152 accions i dient coses com 'volem seguir potenciant la música i l'oci juvenil'. Analitzem. Seguir potenciant? Sona incoherent en un Ajuntament que cada vegada redueix més els permisos de tota mena festiva, oci i cultural. Primer hauríem de començar... No? Com bolets. En temps de crisi, com bolets.

CARLES MAYOL és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons