L'agenda


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox Sant Cugat


Publicat: el 24/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A casa meva vivim a una comunitat de més de 80 famílies i tenim un veí que ens fa de president i vetlla per tots nosaltres; és en Patrick, que és irlandès. En Patrick pràcticament no viu al nostre bloc perquè viatja molt. Com que no parla massa bé cap de les nostres dues llengües no l'entenem prou, i em fa la sensació que ell tampoc no ens entén gaire a nosaltres. Però en Patrick sap tot allò que a la meva família i a mi ens cal: ens mana molt bé. Ell ens diu quines plantes hem de posar als nostres testos dels balcons; aquest any toca plantar petúnies perquè, encara que la meva dona sigui una enamorada dels geranis, ell diu que no, i s'ha acabat. Com que és un setciències ens ha confeccionat un menú molt sa i equilibrat (sense hamburgueses, encara que als meus fills els encanta menjar-se-les de dues en dues). En Patrick també ens diu a quina hora podem entrar el cotxe a l'aparcament perquè no hi hagi massa fum que pugui ofegar el canari de la senyora Herminia del 4t 3a. Ell és també qui ha decidit que les famílies de l'escala del costat hagin d'obrir les portes i oferir una habitació, o dues, perquè entri qui vulgui a viure-hi. En Patrick és un saberut i com que ho fa la mar de bé, a sobre, li paguem uns quants calerons perquè amb ell ens estalviem maldecaps i haver de gestionar nosaltres sols les coses.

La setmana passada vaig trobar-me'l al portal i, després de fer-li una reverència com a ell li agrada i mereix, vaig preguntar-li com s'ho feia per entendre-hi tant de tot. Aleshores ell em va explicar quin era el seu secret: es veu que té una "agenda" on porta anotat tot el que cal fer per anar bé. Ell, amb el seu espanyol d'estar per casa, l'ha batejada com "Agenda vente y trinca". Que n'és de graciós en Patrick. Li explico que el nom em recorda a aquella "Agenda 2030" que sempre surt per la tele i somriu amb sornegueria. El bo d'en Patrick!

Jo sé que ell mira per nosaltres de manera altruista, no pas com un altre veí ximple que tenim que diu que vota a Vox perquè no pensa deixar que unes elits de Brussel·les li diguin què ha de fer a casa seva; i és que aquest veí és aquell cap de trons que sempre s'escalfa a les reunions de veïns amb en Patrick. Veu fantasmes a tot arreu.

Tan se val. Visca en Patrick i llarga vida a la seva meravellosa "Agenda vente y trinca"!

JORDI GUIRADO és regidor de Vox Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.