'El príncep feliç'


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox


Publicat: el 9/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el magnífic conte del meravellós i sensible Oscar Wilde hi havia un príncep que sempre havia estat feliç i al qui com a homenatge després de morir, el seu poble li erigeix una estàtua ornada amb robins, safirs i folrada de làmines d'or.

Un vespre de tardor, als peus de l'estàtua hi arriba una oreneta a descansar.

De sobte, es desperta perquè li cauen al damunt unes llàgrimes de l'estàtua, que ha cobrat vida.

El príncep plora desconsolat per la misèria en què viuen molts habitants de la seva ciutat i decideix auxiliar-los amb l'ajut de l'oreneta. A poc a poc, es desprèn de totes les seves valuoses peces fins a despullar-se. L'oreneta reparteix cada pedra preciosa i cada bocí d'or allà on realment es necessita i fa servei. Finalment, de l'estàtua en quedarà no res, desgastada de servir als altres, i l'oreneta mor de fred i de cansament, de tant volar portant els tresors, entregada a la causa del seu príncep.

Volem pensar en què, si Déu vol, quan nosaltres siguem part del govern municipal, serem com un príncep feliç i la seva oreneta fidel, dedicats a atendre les necessitats fins a l'últim alè.

Mentrestant, però, des de VOX Sant Cugat, ens fa prou feliços contribuir-hi tant com ens és possible, tot tractant de ser, almenys, com l'oreneta del conte. I és que, igual que Martin Luther King, també nosaltres “tenim un somni” per a la nostra ciutat i no ens n'estem de reivindicar que, sovint, perquè els nostres somnis esdevinguin realitat, cal fer “l'impossible”.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.