Morir abans d'arribar a bon port


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox Sant Cugat


Publicat: el 2/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Gràcies a Déu, per fi la premsa comença a mostrar una realitat que nosaltres ja fa anys que denunciem: les màfies migratòries que s'aprofiten de la misèria i desgràcia de les persones per fer-se riques amb un tràfic il·legal a través de mar obert que, massa sovint, acaba amb la mort dels qui duien.

Fins ara, semblava que vèiem fantasmes on no hi són però, ja se sap, si ho diu la "santa tele" ja podem parlar de veritat absoluta.

Afortunadament, la premsa ja denuncia sense embuts que això és així: hi ha traficants, desaprensius i malvats, que guanyen fortunes amb la immigració il·legal a casa nostra. Però si això ja, de per si sol, esgarrifa; encara trasbalsa més veure a la pantalla com els delinqüents de les llanxes obliguen a saltar al mar als tripulants abans d'arribar a terra per evitar tenir problemes amb la policia.

Els abandonen a la mort perquè molts no saben nedar. Fixeu-vos-hi: els qui els havien de portar a una suposada millor vida, els qui eren responsables que arribessin a bon port, abandonen i deixen morir els seus. Tristíssim i condemnable: tots d'acord.

Ara bé, sospito que no estarem tan d'acord si parlem de les mares que esperen un nadó i que, també per evitar problemes de diferent tipus, abandonen a la mort a les seves criatures abans d'arribar a bon port. Segur que per molts aquesta realitat encara és massa dura per assumir-la perquè la tele encara no se'n fa ressò; per la premsa aquestes víctimes no compten i, de moment, només nosaltres ho veiem igual de trist.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.