Ull crític a les escoles i instituts
El projecte Ull crític té un fort vincle amb les escoles i els instituts des del primer dia i per això desitgem fer camí plegats. Cugat Mèdia vol implicar al màxim el món escolar a través de xerrades, tallers i iniciatives comunes.
Com detectar fake news? Com saber si la informació que ens arriba al mòbil és veraç o no abans de reenviar-la? Quins interessos hi ha rere la notícia que llegim, veiem o escoltem en un mitjà de comunicació? Ull crític vol ajudar la ciutadania a contestar aquestes i d’altres preguntes vinculades a l’alfabetització mediàtica. I els nens i joves hi tenen un paper clau.
El portal de Cugat Mèdia oferirà guies i consells, desmentirà notícies falses, replicarà rumors i farà entrevistes a especialistes. Per reforçar la relació amb les escoles i instituts oferim visites a les instal·lacions del mitjà públic de Sant Cugat, així com l’opció de preparar xerrades i tallers als centres educatius quan els protocols per la COVID ho permetin. La invitació inclou també les associacions de pares i mares, que han d’acompanyar els joves en la descoberta del món digital, així com el professorat que vulgui aprofundir en l’alfabetització mediàtica.
Per tot plegat, el vincle de Cugat Mèdia i Ull crític amb les escoles i instituts s’enforteix setmana rere setmana. Fa uns dies vam col·laborar amb l’Institut Angeleta Ferrer en l’elaboració d’un reportatge radiofònic i en els últims cursos també hem viscut el naixement de dos podcasts: de l’escola Pureza de María, que s’emet dins del programa Hora Sant Cugat, i de l’Institut Arnau Cadell. La creació de podcasts és un camí excel·lent per descobrir el món dels mitjans de comunicació i de potenciar alhora les habilitats orals i escrites de l’alumnat. Recordeu que les portes del mitjà de Sant Cugat estan ben obertes per acollir els vostres projectes.