El CASC defensa els arguments jurídics per prohibir pràctiques militars a la serra
El CASC ha denunciat la reiterada presència de militars en diverses ocasions / Foto: CASC
SocietatPublicat el 10/mar/14 per Anna González
El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) defensa que legalment es poden prohibir les pràctiques militars a Collserola. L'entitat apel·la a un informe jurídic que conclou que el Patronat de Collserola pot explicitar al Pla de Protecció Especial de la serra la prohibició d'aquest ús.
Aquest informe és de maig del 2012 i se suma al rebuig de l'assemblea general del Consorci del Patronat de Collserola a la presència de militars armats a la serra. És per això que el col·lectiu lamenta la falta d'iniciativa del consorci per prohibir les maniobres militars, que atribueix a una manca de 'voluntat política', tal com ha explicat a Cugat.cat el membre del CASC, José Fernando Mota.
José Fernando Mota
L'informe, arran de l'aprovació de l'assemblea general del Consorci del rebuig a la presència militar, deixa clar que el Patronat pot prohibir la presència de militars armats. És una qüestió de voluntat política.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
El CASC, juntament amb altres entitats, manté des del 2011 la campanya 'Fora militars de Collserola'. La campanya té previst organitzar el 27 d'abril una concentració davant la seu del Patronat del Consorci de Collserola per reclamar la prohibició de les maniobres militars al parc.
El ple municipal va aprovar el 2011 una moció, presentada inicialment per la CUP però esmenada per CiU, en què es comprometia a instar el Consorci del Parc Natural de Collserola a no autoritzar més pràctiques militars. En aquell moment l'òrgan va al·legar que no tenia potestat jurídica per impedir aquests exercicis.