Bombers atribueix part de la manca d'efectius a l'actitud dels sindicats

El cos de bombers ha minvat en els darrers anys per no cobrir baixes i jubilacions / Foto: Gencat

Societat

Publicat el 31/gen/14 per Marc Sala

La direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments admet la manca d'efectius però vincula que el parc de bombers de Rubí-Sant Cugat es quedi sota mínims en moments puntuals a l'actitud dels sindicats amb qui negocien noves condicions laborals. Així respon la direcció del cos les crítiques sindicals, al mateix temps que assegura que el servei està garantit a tot el país.

El director general de Bombers de la Generalitat, Ramon Parés, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població i ha assegurat que el servei està garantit a tot el país. Parés ha reconegut la manca d'efectius ja que des de fa tres anys no s'ha obert cap procés d'oposicions a Bombers. En una entrevista a Cugat.cat ha dit que és la resistència dels agents a acceptar els canvis laborals proposats per la direcció el que provoca que alguns parcs, com el de Rubí-Sant Cugat, es quedi sota mínims en moments puntuals.

Ramon Parés

El conflicte és que els bombers no volen perdre uns drets i l'administració volem convertir les hores extres en horari obligatori. Reconeixem mancances però la població pot estar tranquil·la.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Fins ara, les vacants es cobrien amb hores extres i la intenció de la direcció és que aquestes desapareguin i siguin assimilades dins l'horari obligatori de cada bomber. Sindicats i treballadors rebutgen aquesta possibilitat i s'han negat a fer hores extres per posar de manifest la necessitat de nous efectius. Pel responsable del cos les condicions laborals s'han d'ajustar a la 'realitat del país' i no es poden destinar els recursos que fins ara servien per pagar les hores extres.

Parés confia que el conflicte s'hagi resolt abans de la campanya forestal d'estiu.