Les persones que donin positiu en un test a casa podran notificar-lo per telèfon a la farmàcia

L'avís a la farmàcia activarà el protocol i el circuit per positiu


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Les persones que donin positiu en un test d'antígens que s'hagin fet a casa (autodiagnòstic) podran notificar-lo per telèfon a la farmàcia, que activarà el circuit. Així, la farmàcia farà constar el resultat positiu de la Covid-19 a la història clínica i això permetrà notificar els contactes estrets i tramitar la baixa laboral.

Sobre la situació de la sisena onada, Craywinckel ha explicat que els centres estan "saturats" i que no es preveu el pic de contagis aquesta setmana. Així mateix, també ha demanat no banalitzar la Covid-19.

Funcionament
Amb un resultat positiu del test d'antígens, es pot trucar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR perquè notifiquin el seu resultat a Salut.

Caldrà notificar el resultat positiu igual com es feia fins ara al CAP: identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR. A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.