Els treballadors de Delphi voten avui el futur de la planta

Els treballadors deicideixen sobre el seu futur / Foto: ACN

Societat

Publicat el 26/nov/13 per Marc Sala

La plantilla de la planta santcugatenca de Delphi votarà aquest dimarts una de les dues opcions plantejades per la direcció per reduir l'impacte de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Aquest dilluns els treballadors reunits en assemblea han acceptat les causes plantejades per l'empresa i ara han d'optar per mesures de flexibilització laboral o un expedient que afecti fins a 76 acomiadaments.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha explicat que el 84% dels treballadors han acceptat les causes que planteja la direcció per justificar l'ERO. Aquest dimarts els empleats es pronunciaran en tres votacions que s'allargaran fins a la nit amb l'entrada de l'últim torn.

José Antonio Morán

Ahir es van fer les votacions per acceptar o no les causes. Un 84'8% dels treballadors les van reconèixer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La direcció de Delphi ha posat sobre la taula dues possibilitats. Un passa per treballar 25 dies menys durant 2014, 15 d'ells amb una rebaixa salarial del 50%, el que comportaria una pèrdua del 3'5% del sou al cap de l'any. Això implicaria la sortida de 126 persones, 94 d'elles mitjançant baixes incentivades i prejubilacions, i quedarien 32 treballadors acomiadats. L'altra possibilitat consisteix a rebaixar l'afectació a 76 rescissions de contracte i la resta, fins arribar als 170 inicials, serien prejubilacions i baixes incentivades.