Sant Cugat estalvia més d'1,8 milions d'euros amb la gestió 'smart' de residus

Societat

Publicat el 19/nov/13 per Judith Cañamares

Sant Cugat ha estalviat més d'1,8 milions d'euros anuals en la millora de la recollida de residus, prop d'un milió d'euros en cinc anys en la gestió energètica dels edificis municipals i uns 400.000 euros en la gestió de l'enllumenat. Aquests són els primers resultats de la implantació d'Smart City al municipi, que s'han presentat aquest dimarts en la inauguració de l'estand de la Diputació de Barcelona a l'Smart City Expo, del qual forma part el nostre municipi.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que, després de dos anys d'aplicar el concepte Smart City, els propers objectius són cercar el tipus de plataforma de dades adient per gestionar de manera més àgil la informació i posar-la a l'abast de la ciutadania, a més d'integrar Sant Cugat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Inteligents (RECI).

Conesa ha afegit que aquest tercer any de participació a l'Smart City Expo és el primer en què poden presentar resultats d'estalvi, fruit de les dades recollides des de la implantació del carrer intel·ligent de Cèsar Martinell. Aquest estalvi es troba en la millora de la gestió de l'enllumenat, la gestió de la recollida de residus i la gestió energètica als edificis intel·ligents. A més, Conesa ha manifestat la voluntat del consistori de destinar aquests estalvis a polítiques socials.

Mercè Conesa

Tenim implantats alguns projectes de ciutat intel·ligent, com enllumenat, i ja tenim un estalvi en consums, en reducció d'emissió de CO2 i en eficiència energètica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El president delegat d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol, ha posat de manifest crear les regions intel·ligents per tal que totes les ciutats que no es puguin permetre tirar endavant una ciutat intel·ligent ho puguin fer en conjunt amb altres zones. Rossinyol ha subratllat que l'ens supramunicipal s'emmiralla en Sant Cugat per tirar endavant polítiques intel·ligents, perquè Sant Cugat és un dels municipis més avançats de l'àrea metropolitana de Barcelona en aquest àmbit.

Carles Rossinyol

Sant Cugat és un d'aquests municipis que, quan des de la Diputació ens hem posat a concretar les polítiques intel·ligents ens hem mirat. Ja tenen experiència i resultats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sant Cugat vol afegir dos projectes nous a aquesta etapa de ciutat intel·ligent, com és Optimus, una proposta europea per optimitzar la gestió energètica dels edificis mitjançant la previsió meteorològica, i un projecte de biomassa per crear una planta al Turó de Can Mates que permeti abastir de vapor i aigua calenta a equipaments i empreses.

Sant Cugat participa al congrés Smart City Expo a l'expositor impulsat per la Diputació de Barcelona que, a més, inclou la participació de Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Sabadell.